sarcina

0
0

Stimate Părinte, sunt la o încurcătură şi nu ştiu ce să fac. Sunt însărcinată, abea am aflat, iar primul copil, băieţelul are 2 anişori. Când se va naşte al doilea copil, Roman va fi de 3 anişori. Îl iubesc atât de mult şi vroiam să-l am pe al doilea copil, când Roman va fi măricel, 6, 7 anişori. Dar s-a întâmplat şi am rămas însărcinată. Am o frică că Roman se va stresa, supăra şi va crede că cel mai mic e mai mult iubit, căci el e foarte gelos la moment. Mă stresez şi nu-mi găsesc locul, având frică că Roman se va distanţa şi nu mă va iubi şi va fi intristat mereu. Ce să fac să alung aceste gânduri şi să-i demonstrez copilului că-l iubesc şi-l voi iubi atât de mult mereu.

  • You must to post comments
0
0

Păi, scumpă soră, experiența dovedește foarte și foarte clar faptul că anume un al doilea copilaș șterge gelozia din inima primului. Gelozia va persista doar pentru primele câteva zile. Dar toate vor trece foarte repede. Mai apoi, aceasta este diferența ideală de vârstă între frați și surori. Cu cât mai mare vine diferența, cu atât mai greoi devine limbajul de comunicare între ei și cu atât mai mare este și gelozia. Credeți-mă, o afirm din propria experiență. Iată, între mine și fratele meu mai mare, diferența vine de 6, apoi 9, apoi 12 ani. Slavă Domnului, acuma ne împăcăm, dar cât eram mic, nu eram acceptat în gașca lor. Mă durea foarte mult…

Să nu vă pară rău nici pentru o clipă. Să nu uitați că tot ce se face, cu voia lui Dumnezeu se face! Și acest copilaș, tot cu voia lui Dumnezeu a fost conceput! Vă asigur, o să aveți mare bucurie și multă mângâiere din partea lui!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.