visul

0
0

Părinte, sunt o păcătoasă și mă rog ca păcatele mele să fie iertate. Sunt vreo doi-trei ani de când disperarea și necazurile mi-au îndreptat pașii spre biserică. Cea mai mare bucurie este că l-am convins și pe soțul meu că e bine să mergem la biserică, să ne rugăm, să postim. De atunci mergem periodic la preoți și plătim slujbe și parcă viața noastră s-a schimbat. În bine. Am avut nenumărate probleme cu oameni la care am lucrat şi care nu ne-au mai plătit. Am trecut peste toate cu răbdare şi cu nădejdea că va răsări soarele şi pe uliţa noastră. Banii mulţi pe care i-am pierdut nu ne-au descurajat. Am spus, aşa cum tot un preot ne-a învăţat, să fie comoara noastră din ceruri. Apoi a început să ne meargă din nou bine. Planurile noastre lumeşti, mărunte, au început să se realizeze unul după altul, fără să ne dăm seama. Dar iarăsi ne-am împotmolit. Parcă cineva sau ceva se împotrivește. Eu nu cred în vise. Dar cele pe care mi le amintesc înseamnă întotdeauna ceva. Doar că nu reușesc să le înțeleg decât prea târziu. Ce mă frământă acum este ultimul vis pe care l-am avut și care sigur înseamnă ceva. Am visat că soțul meu strângea într-un țarc niște oi. Eu eram speriată pentru că văzusem niște lei și îi spuneam să le adune mai repede să nu le mănânce leii. Soțul îmi răspunde să nu fiu îngrijorată că și pe lei îi va strânge imediat într-un țarc alăturat şi că nu vor putea să ajungă oile. După acest vis s-a întâmplat să primim o comandă mare de marfă și să discutăm despre un contract mare pentru o lucrare. Am onorat comanda, după care beneficiarul nu ne-a mai răspuns la telefon. Săptămâna viitoare eu trebuie să plătesc marfa și nu dau de el în nici un fel. Voi avea astfel probleme cu banca, cu distribuitorii. Oare asta să fi însemnat visul meu? Că vor veni problemele? Sau că ele se vor rezolva? Mă rog la Dumnezeu să mă ajute și în rezolvarea acestor probleme. Puteți să-mi spuneți ce a vrut visul să îmi transmită? Indiferent de răspuns mulțumesc pentru răbdarea cu care ați citit și despre problemele mele!

  • dana m. a întrebat 11 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Scumpii noștri, vreau să înțelegeți că noi preoții, nu suntem și nu avem misiunea de a fi tâlcuitori de vise. Dimpotrivă, cercăm să ne învățăm creștinii să se încreadă în ele cât mai puțin posibil. Nu e deloc bine, pentru că prin acestea, diavolul poate aduce multe ravagii în sufletul și în inima Dvs. Nu ar fi mai bine să zicem: ”Doamne, fie voia Ta în viața mea”?, decât să stăm și să analizăm fiecare vis?

Îmi pare rău pentru perioadele de criză prin care treceți, dar, și acestea sunt bune pentru viața noastră: Ele au marea menire de a ne întări, de a ne face mai puternici în fața ispitelor. Dacă o să vă puneți încrederea în Dumnezeu și nu în vise, credeți-mă, toate se vor aranja la locul lor! Nu uitați: Cu noi este Dumnezeu!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.