0
0

Sărut mâna, părinte! Părinte, am urmat sfaturle Dvs. şi cam acum o lună să zic, am fost la duhovnic, m-am mărturisit de păcate, m-am împărtăşit, mă rog. Însă părinte, nu mă pot linişti! Este posibil ca Dumnezeu să se fi lepădat de mine, să nu mă asculte, să nu mă bage în seama? Să fiu uitat şi neascultat de Dumnezeu? Părinte, credeţi-mă din suflet vă zic nu mai pot. Nu ştiu ce să mai fac, sunt atât de frustrat când îi văd pe alţii realizaţi şi fericiţi şi eu nimic. Sunt tânăr, am 24 de ani, dar nu mai pot. Sincer vă spun. Deprimarea şi neliniştea asta mă distruge, aş vrea să nu mai am inimă, să nu mai simtă nimic şi să iau totul ca atare! Aş vrea să fiu ca un robot să nu mai simtă şi să gândească nimic, să nu mai am niciun ţel, dar nu pot. Ce să mai fac, părinte? E posibil ca Dumnezeu să fi renunţat la mine? Mulţumesc frumos! Sărut mâna!

  • You must to post comments
0
0

Doamne ferește să ajungeți ca un robot! Ori, Dumnezeu nu de asta ne-a creat după chipul și după asemănarea Sa, ca noi oamenii să ne transformăm în roboți! La întrebarea dacă nu cumva Dumnezeu s-a lepădat de Dvs! Nu, nu s-a lepădat! Dimpotrivă, Sfinții Părinți, atunci când le era cel mai greu, simțeau pe deplin prezența lui Dumnezeu în viața și în inima lor! Un Sfânt Părinte zicea că: ”Dumnezeu se descoperă în neputințele noastre!”

Eu, vă sfătui să nu vă pierdeți nădejdea în Dumnezeu! Nu cumva să credeți că vă poate ajuta un anume ritual… Nu ritualurile fixe sunt cele care ne ajută, ci credința noastră sinceră în Dumnezeu, nădejdea noastră în puterea Dumnezeului celui Preaînalt! Ritualurile, citirea anumitor rugăciuni, sunt doar forme, prin care ajungem la Dumnezeu! Reușita lor, este condiționată de credință!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.