Postul sufletesc

0
0

Aş dori să ştiu dacă după finalizarea Postului Mare se poate ţine post aspru chiar tot anul cu hrană uscată o dată-n zi după orele 15? Se poate întâmpla ceva rău? Dar cel mai mult mă interesează să ţin postul sufletesc că şi aşa sunt vegetariană, dar ştiu că postul cu alimentaţia mea vegană n-au legătură una cu cealaltă. Mă puteţi sfătui cum ar trebui să ţin postul sufletesc, ce şi cum trebuie să fac sau ce să nu fac. Vă mulţumesc şi aştept cu nerăbdare răspunsurile. Dumnezeu să vă dea Harul Său dvs şi familiei dvs şi tuturor celor care doresc să facă voia Lui ca să mergem cu toţii pe calea lui Hristos. Doamne ajută şi binecuvântează, părinte!

  • You must to post comments
0
0

Orice post, în afara celor binecuvântate și rânduite de Biserică pot fi ținute doar și doar cu binecuvântarea părintelui Duhovnic, în dependență de starea duhovnicească a fiecăruia dintre noi!

Iar despre Postul Duhovnicesc, Sfântul Ioan Gură de Aur spunea: ”Exista primejdia ca tinand posturile randuite de Biserica, sa nu avem nici un folos. Din ce cauza? Pentru ca ne tinem departe de mancaruri, dar nu ne tinem departe de pacat; nu mancam carne, dar mancam sufletele celor saraci; nu ne imbatam cu vin, dar ne imbatam cu pofte trupesti; petrecem ziua in post, dar ne uitam la lucruri rusinoase. In felul acesta, pierdem folosul postului. De aceea, postul de mancare trebuie insotit de indepartarea de orice pacat, de rugaciune si de lupta duhovniceasca. Numai astfel vei aduce jertfa bine-placuta Domnului si vei avea mult folos.”

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.