0
0

Doamne ajută, părinte, aş vrea să vă cer sfatul într-o problemă pe care o am. Am 22 de ani şi până acum am nu am reuşit să mă apropi sufleteşte de nici un băiat, am avut câţiva prieteni dar de fiecare m-am îndepărtat pana la urmă, pur şi simplu nu mă simţeam bine în preajma lor. Îmi doresc foarte mult să-mi găsesc pe cineva, să-mi întemeiez o familie dar nu găsesc un băiat care să fie pe placul meu. Ce mă sfătuiţi să fac? Mi-e frică de faptul că o să îmbătrânesc şi nu o să reuşesc să îmi întemeiez o familie.

  • Andreea a întrebat 11 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0
La 22 de ani, nu aceasta trebuie să fie principala Dvs. preocupație scumpa noastră soră. O să aveți prieten, stați liniștită. Acuma, Dvs. sunteți la vârsta când trebuie să alegeți, nu să aveți prieten doar de dragul de al avea, ci să-l căutați pe cel, care să vă fie prieten, soț, ajutor, protector pentru toată viața. Iată de ce, bucurați-vă de faptul că încă mai aveți posibilitatea de a alege. Eu, sunt sigur, cu rugăciune și cu speranță în ajutorul lui Dumnezeu, o să aveți parte de ceea ce vă doriți. Acuma, rugați-vă să nu fie oarecare, ci cel care să vă iubească!

 

Doamne, Dumnezeule al milostivirilor și a toată bunătatea, care plinești cererile celor care Te cheamă cu credință, ascultă și nevrednica noastră rugăciune. Tu vezi că vrem să ne unim viețile prin căsătorie, Tu vezi dorirea inimilor noastre și știi dacă este bună sau este rea.
Dacă este bineplăcut Ție să luăm asupra noastră crucea căsătoriei, ajută-ne să biruim toate piedicile cu care vrăjmașul ne necăjește. Ajută-ne, Doamne, că la Tine este nădejdea noastră. Dăruiește-ne pace, dăruiește-ne liniște și sănătate sufletească și trupească. Ferește-ne de noroiul desfrâului, ferește-ne de căderea în poftele trupești. Luminează-ne mințile ca să nu fie întunecate de vrăjmaș. Curătește-ne Tu, ca să nu ne întineze păcatul. Întărește-ne să mergem pe calea cea îngustă, ocrotiți de Preacurata Ta Maică și de soborul tuturor sfinților. Să avem o familie în care să strălucească făclia credinței și a virtuților, și pruncii noștri să fie călăuziți așa cum trebuie pentru a ajunge mădulare vrednice ale Bisericii Tale.
Iar dacă Tu știi că din anumite pricini ne este mai de folos să părăsim vrerea noastră și să nu pornim împreună pe drumul căsătoriei, ajută-ne să înțelegem aceasta și să părăsim voia noastră fără a fi cuprinși de tulburare sau de deznădejde.
Înaintea Ta, Doamne, sunt viețile noastre. Rânduiește cu ele precum știi că este mai bine pentru noi. Că văzând grija Ta să îți mulțumim și să Te lăudăm până la sfârșitul zilelor noastre. Că Tu ești Dumnezeul nostru și Ție slavă îți înălțăm, Tătălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.