ce sunt astazi preotii?

0
0

Sărut mâna, părinte şi vă rog să mă iertaţi deja pentru întrebarea pusă.. Ştiu că orice pădure are şi uscături, dar cred că s-a ajuns prea departe cu biserica şi avuţiile ei. Iisus Hristos ne-a învăţat să împărţim tot ce avem cu fraţii şi surorile noastre, cred că plânge când vede ceea ce fac oamenii. De fapt ce facem noi, mă doare sufletul când îi văd pe preoţi cu veşminte scumpe şi aur la gat şi pe cap…de ce? Iisus nu avea aşa ceva şi era şi este Fiul lui Dumnezeu! Nu avea maşini sau vile şi nici afaceri profitabile….de ce s-a ajuns aşa?

  • simona a întrebat 11 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Știu soră ce geme în sufletul tău, înțeleg perfect, dar îmi permit să te contrazic. Nu e corect să-i pui pe toți în aceiași oală soră. Sunt, într-adevăr sunt nenumărați preoți care greșesc, dar sunt și adevărați, vrednici slujitori și demni de numele de preot. De fapt, nu doar în Biserică, sunt oi rătăcite frate. Privește măcar și politica din RM. Privește toate sferele vieții sociale și te ve-i convinge că oameni fără vocație și fără de chemare au fost și sunt în toate domeniile, Cu multă și foarte multă durere în suflet, trebuie să recunosc că și în Biserică s-au strecurat destui slujitori nevrednici. Dar, oare asta înseamnă că trebuie să mă lepăd de Hristos? Nicidecum. Pentru că, Mântuitorul, cu toate că la fiecare pas mustra pe  cărturari și farisei, nu a încetat niciodată să meargă la Templu sau la sinagogă. Exemplu demn de încredere și pentru fiecare dintre noi! Ce ține de ajutoare, de susținerea celor mai sărmani, frate totodeauna au existat adevărați  păstori, care cu dragoste și devotament s-au dedicat slujirii aproapelui și ieri și azi și întotdeauna. Credemă, pot și exemplifica, doar nu știu dacă e cazul.

Astăzi, eu zic mai mult ca oricând, slujitorii, adică noi preoții avem nevoie nu de a fi criticați, ci dimpotrivă, de a ne ruga unii pentru alții și așa v-om îndeplini legea lui Dumnezeu. Ce ține de cazurile din presă, frate câte vorbe bune ai auzit despre preoți? Așa e că nici una? Și știi de ce? Nu este interesant să vorbești despre cei buni, ci despre cei răi. Presa, are nevoie de scandaluri și asta caută neîncetat. Știți destul de bine, nu tot ce zboară se mănâncă. Zilele trecute am vorbit cu cineva de la Publika. Îmi spuneau că lor de bine nu le este interesant să vorbească de preoți… Dureros! Ce ține de crucile de la gât, veșminte, Biserica prin aceasta nu încearcă nimic altceva decât să imite Biserica Cerească: ”În Biserica Slavei Tale, în Cer a sta ni se pare”! Că unii exagerează, nu neg!

Preot Iulian Rață
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.