Sarut mina!

0
0

Sărut mâna, părinte! După o mărturisire generală la mănăstirea Poceaev mi s-a dat canon de a citi timp de 3 luni câte o catismă din Psaltire. Am încercat de nenumărate ori să duc canonul la bun sfârşit, dar îmi rămânea o săptămână, două şi apărea ceva probleme de sănătate care sunt frecvente, 1-2 pe lună şi nu puteam termina. Şi iar începeam de la început. Şi mă stărui este timp de atunci şi nu reuşesc să citesc 3 luni în continuu. Dar dacă aş însuma cred că am citit poate şi mai mult de un an, dar asta nu se ia în consideraţie, nu? Ce mă sfătuiţi? Cum să procedez? Dar inima nu îmi permite să mă împărtăşesc până nu îmi termin canonul, dar dacă nu mă împărtăşesc tot mi se pare că e sufletul greu. Mulţumesc pentru toate!

  • Nadejda a întrebat 11 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

De obicei, cel mai bun povățuitor din viața noastră este conștiința noastră. Ea, imediat ne șoptește de am greșit sau ba! Nici eu nu cred că e o problemă în faptul că nu a fost citită zi de zi! Problema e dacă ar fi fost citită doar așa, de dragul cititului!

Cel mai important lucru este nu să citim, ci să ne rugăm! Deci, dacă va-ți rugat, nu pur și simplu ați citit, ați împlinit canonul! Mergeți și vă mărturisiți încă odată la părintele duhovnic. Și în genere, nu e bine să ne mărturisim azi la un preot, mâine la altul! Cel mai corect, e să avem părintele nostru duhovnic, cu care să ne sfătuim și să cerem sfat atunci când am încălcat sau ba canonul, când nu reușim să-l ținem s-au ni se pare prea ușor!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.