Cum se prepară „anafura” acasă din făină albă, ulei şi aghiazmă sfinţite de preot sau de la maslu? Dar alt tip de făină, de exemplu de cereale, de ovăz, secară, etc., se poate şi untdelemn de masline extravirgin, se poate face prescura sau nu ştiu cum i se spune, pânici, colăcei,… care se mănâncă în loc de anafură dimineaţa pe stomacul gol? Cum este bine de procedat? Sau să le fac şi apoi să le duc la preot să le sfinţească? Îmi puteţi da mai multe exemple şi nişte sfaturi?
- Ioana a întrebat 12 ani ago
- last edited 8 luni ago
- You must login to post comments
Anafora nu se prepară acasă și ea nu este anaforă, până când asupra ei nu se rostesc rugăciunile de sfințire de către preot în cadrul Dumnezeieștii Liturghii!
Aici, aveți mai multe informații despre prescură în cultul creștin-ortodox! Lectură plăcută!
Preot Iulian Rață
- Guest a răspuns 12 ani ago
- You must login to post comments
Te rog să te autentifici mai întâi pentru a trimite.