scriitor

0
0

Bună ziua. De ceva vreme lucrez la o carte în două părți. Am terminat prima parte și am primit un aviz favorabil din partea unui critic literar. Problema e următoarea. Inspirația mea vine și pleacă după niște reguli necunoscute mie. Când vine, simt că pot scrie zeci de pagini într-o zi, totul se desfășoară în fața mea ca un film, și atunci îi dau înainte cu spor și totul iese bine. Dar apoi îmi amintesc că poate nu ar trebui să mă ocup de asta în post. Apoi mă gândesc că dacă nu scriu acum, mai târziu îmi va fi mai greu, simt că totul se aglomerează în mintea mea dacă nu pun pe hârtie imediat. Apoi îmi vin în minte și cuvintele sfinților care spun că imaginația e ceva periculos, și a mea e foarte foarte dezvoltată. Aş vrea să nu fie, dar nu prea am ce să-i fac. Aşa a fost dintotdeauna. M-am gândit că dacă voi scrie (și încerc să scriu ceva oarecum folositor, personaje care să fie exemple de credință), atunci măcar va ieși ceva bun din această problemă. Dar nici nu vreau să ajung să păcătuiesc (și) cu asta. Cum credeți că ar fi mai bine? Cunoașteți vreun scriitor ortodox care să fi avut aceeași problemă? Cum a procedat? Vă mulțumesc.

  • Cristina G. a întrebat 11 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Vă sfătui să adresați aceeași întrebare Părintelui Savatie Baștovoi, unul dintre extraordinarii scriitori ortodocși ai secolului nostru! În rest, faceți-le pe toate cu Dumnezeu!

Dacă inspirația e de la diavolul, va dispărea după rugăciunile de seară și de dimineață și după rugăciunea înainte de orice lucru. Dacă e de la Dumnezeu va rămâne! Totodată, vă rog să nu uitați! Cu penița poți zidi, dar poți și distruge! Fă ceea, de ce să nu roșești niciodată în viață! Hristos a Înviat! Cu inspirația, dacă sincer nici eu nu știu cum e! Știu doar un lucru: La fel și cu rubrica noastră: Întreabă Preotul! Uneori, răspundem la zeci de întrebări pe zi. Alteori, la nici una! Toate sunt în mâna lui Dumnezeu!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.