0
0

Bună seara părinte. Sunt o fată 24 de ani, muncesc, finisez studiile, și încerc să tind spre un viitor frumos. Iată că am fost de 2 ori în niște relații de lungă durată, prima fiind încă în liceu, a doua, s-a finisat recent, mai bine de jumătate de an. Am ținut postul, cu excepția că am mîncat lactate, din motive de sănătate, ba chiar m-am împărtășit de câteva ori. Cred în Bunul Dumnezeu, dar nu știu de ce-mi vine greu a crede că voi mai avea pe cineva alături. Nu-mi pot reveni, cu părere de rău, vă rog doar ziceți ce să rostesc ca să mi se liniștească puțin sufletul de durere și să merg înainte. Vă mulțumesc părinte.

  • Old a întrebat 11 ani ago
  • last edited o săptămână ago
  • You must to post comments
0
0

Tare îmi pare rău de Dvs., cel puțin pentru faptul că atât de ușor cădeți în deznădejde. Ca preot, cunosc cazuri peste cazuri, situații peste situații ale tinerilor, care credeau că gata, totul e sfârșit, dar doar peste câteva zile, Dumnezeu le rânduia fericirea mult așteptată. Vă rog mult, să nu vă deznădăjduiți în Dumnezeu și totodată, să nu vă puneți nădejdea spre boieri, spre fiii oamenilor într-u care nu este mântuire, după textul Sfintei Scripturi!

O, Dumnezeule Mare, mântuieşte-mă de toate relele; o, Dumnezeule Mare, care ai hărăzit mângâiere tuturor Sfinţilor, hărăzeşte-mi-o şi mie, care ajuţi şi sprijini toate lucrările, ajută-mă şi sprijină-mă în toate nevoile, scapă-mă de toate primejdiile, de toţi duşmanii văzuţi şi nevăzuţi.
În numele Tatălui care a creeat lumea, în numele Fiului care a răscumparat-o, în numele Sfântului Duh care a împlinit legea în toată a ei desăvârşire.
Binecuvântarea lui Dumnezeu Tatăl care cu cuvântul a zidit lumea, să fie pururea cu mine ……!
Binecuvântarea Domnului Isus Hristos, fiul Marelui Dumnezeu, să fie pururea cu mine…..!
Binecuvântarea Sfântului Duh cu cele mai scumpe daruri ale Sale, să fie pururea cu mine … !
Doamne, norii grei ai nenorocirilor şi ai supărarilor se abat asupra capului meu şi întristările sfâşietoare mă copleşesc, dar mă mângăi că Tu mă iubeşti şi această încredinţare mă încurajează. Plin(ă) de nadejde în dragostea şi bunătatea Ta, nu voi lăsa să mă biruiască împotrivirile soartei, ci mă voi lupta cu curaj, căci numai cu ajutorul Tău voi reuşi.
La tine, dar Preabunule Doamne, alerg şi mă rog: vino grabnic şi mă mântuie cu puterea Ta, cu mila Ta, precum ai mântuit şi pe Petru cel ce venea pe apă; întinde-mi mâna ca şi lui şi mai presus Doamne dă-mi sănătate şi……….(se spune o singură dorinţă).
Doamne, ai milă şi nu zăbovi şi primeşte cu bunătatea Ta rugaciunea mea ce o fac către Tine, apără-mă cu Harul Tău şi ajută-mă sa fiu statornic în angajamentul ce-l iau faţă de Tine: de a da o bucată de pâine la săraci şi de a mă ruga pentru cei aflaţi în primejdii sau suferinţă şi pentru mântuirea tuturor oamenilor.
Trimite Doamne binecuvantarea Ta peste duşmanii mei cunoscuţi….(se spune numele) şi necunoscuţi şi iîdreaptă-i cu gânduri bune spre mine şi spre toţi ai casei mele.
Tu Doamne, doreşti ca omul să trăiască în unire şi dragoste pe pământ.
Fă-i şi pe cei ce mă asupresc, mă urăsc, mă chinuiesc, ma năpăstuiesc, mă descurajează, ma desconsideră, să cunoască milostivirea Ta şi luminează-le Tu , Doamne, inima lor şi fă-o primitoare de dragoste, ca să trăim în deplină unire, cu inima curată şi ne iartă nouă greşelile, precum iertăm celor ce ne greşesc noua. AMIN!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.