Bani

0
0

Buna ziua Parinte! Si bine v-am regasit pe site! Nu am mai pus intrebari de mult dar site-ul și articolele le-am citit. Însă între timp mi-am dat seama de ceva și vreau să vă întreb. De cele mai multe ori când vedem că un om are un anumit statut și bani… Îi judecăm și spunem cu siguranță a făcut rău. Dar acum mă uit în jur, probabil și eu am niște bani, asta înseamnă că e păcat? Am ajuns la concluzia și sper să nu fie cazul, pentru că doar am muncit și m-am implicat serios în ce am făcut în cariera și pe cât posibil am încercat să am grijă și de suflet. Ce-i drept când nu aveam un scop precis, nu mă gândeam atât la suflet. Dacă mă gândesc bine, omul este înzestrat cu multe, dar de multe ori e sfătuit că a avea bani nu e bine. E bine să nu ai bani sau să nu știi să îi întrebuințezi bine? Citeam undeva că a avea bani înseamnă posibilitatea de a face milostenie. E adevărat ca de multe ori uităm de unde am plecat sau ca banii și modul de ai face ne fură din timpul de a ne gândi la suflet. Dar da putem sa ne gandim la suflet, dar ajungem în alte imposibilități, iar a munci pentru a avea ce mânca nu e un păcat. Atunci de unde aceasta gândire, că dacă muncești, îți dai interesul și ajungi prin mijloace morale să ai ceva, ești mai păcătos? Sau poate o fi invidia că altul a făcut și a avut șansa și eu nu, așa cum de fapt gândeam și eu când vedeam pe alții că ajung în față. Suntem păcătoși e drept, dar uneori mă gândesc nu suntem mai păcătoși să știm că am putea pune mâna și să facem ceva productiv, în loc să ne plângem, să exploatăm resursele cu care suntem înzestrați? Mulțumesc, Doamne ajută!

  • You must to post comments
0
0

Mda, îmi vine cam greu să răspund la o astfel de întrebare, pentru că, nu am avut, nu am și nici nu are de unde să am bani mulți ca să înțeleg cum ar fi să fii bogat! Smile Deși, personal cred că nu aș fi deloc fericit dacă aș avea bani mulți! Și nici nu m-am rugat lui Dumnezeu niciodată să-mi dea bani mulți și nici nu vreau așa ceva! Eu aș vrea atâția, câți mi-ar trebui!Smile Nu rele gusturi am, nu-i așa? Eu, cred că nu e rău să ai bani, atâta timp, cât aceștia nu devin un scop al vieții! Adică – dobândirea lor! Dacă dobândirea lor devine scopul vieții, înmulțirea lor, e deja rău! Din păcate, este un hotar foarte fin între a face bani și a deveni rob al banilor! Din păcate, foarte des, se întâmplă că fiecare dintre noi, ajungem să fim robiți de bani, să ne dorim să dobândim cât mai mulți, etc! Nu e vorba că dintre cei bogați nu s-au mântuit! Să ne aducem aminte măcar și de drpetul Avraam sau de Iov, multpătimitorul, care cu toate bogățiile lor, au reușit să intre în Împărăția Cerurilor! Dar asta pentru că au fost niște buni chivernisitori ai averii lor! Au știut să nu uite de Dumnezeu și de a face voia Lui, au știut să iubească pe cei sărmani și au știut să se împartă din averea lor, încât Dumnezeu, le-o înmulțea incontinuu!

În fine, eu sunt netrebnic să vă răspund la așa întrebări, atunci când sfinții ne vorbesc despre acestea! Aveți aici și cuvântul Părintelui Arsenie Boca, despre bogăție! Vă doresc lectură plăcută!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.