0
0

Părinte, am nevoie de sfatul Dumnevoastră! Cu 2 ani şi ceva în urmă stând la Sf. Biserică şi deschizindu-se uşile altarului am văzut un băiat de care m-am îndrăgostit pe loc, la început am crezut că este un semn de la Dumnezeu dat fiind faptul că nu prea aveam parte de un prieten. Şi aşa a trecut timpul şi ne-am început a întâlni timp de un an şi 3 luni, am avut o relaţie ca-n poveşti dacă pot spune aşa, merge vorba deja şi despre nuntă şi dintr-o dată el a venit cu ideia să ne despărţim. Motivul nici până în ziua de azi nu mi l-a spus, dar mi-a dat de înţeles că părintele din sat şi totodată duhovnicul meu a vorbit cu el şi i-a spus că-i prea devreme să facă acest pas şi că mai sunt fete ceva de genul acesta, cu exactitate nu cunosc. Vreau să spun că mi-i foarte greu, deoarece m-am îndepărtat de biserica din sat şi acum sunt nevoită ca să merg la alte biserici din 2 motive. Primul este ca să nu-l văd pe acest băiat şi al 2 motiv este că nu mai vreau să-l vad pe părinte! Ştiu că este tare mare păcat ca să-mi vorbesc duhovnicul, dar ce să fac în acest moment deja de jumătate de an mă lupt cu mine ca să nu port ură pentru el şi mă rog lui Dumnezeu să mă ierte, să-mi dea înţelepciune şi bunătate! Dar cum părinte să-mi scot durerea din suflet pe care o port şi la moment? Permanent simt nevoia să vorbesc cu un preot ca să-mi dea sfaturi ca să nu merg pe calea cea greşită! Am vorbit şi cu duhovnicul meu pe această temă şi i-am spus cum stau lucrurile, dar după spovedanie am descoperit că m-a minţit în unele întrebări părintele. Ce să fac părinte? Acest băiat este nepotul părintelui, poate asta joacă vreun rol! Un singur lucru nu înţeleg de ce l-a convins să mă părăsească!

  • victoria a întrebat 11 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Ce la convins, nu știu nici eu soră. Poate că îl vrea monah pe tânăr părintele… Eu nu știu, Dumnezeu știe! Știți, în viață într-adevăr se întâmplă și se aranjează lucrurile nu totdeauna cum o dorim noi, voiam să zic din păcate, dar cred că din fericire, pentru că în timp, vedem că Dumnezeu a avut dreptate în cutare sau cutare situație pentru că ne-a îndreptat altfel, decât ne-am fi dorit-o noi. Asta e viața, iar Dumnezeu știe mai bine ce este de folos pentru a noastră mântuire s-au cine știe elementar, ce pregătește Dumnezeu pentru acel tânăr… necunoscute sunt Căile Domnului!

Te sfătui să ierți soră și să-L rogi pe Dumnezeu cu simplețe: Dacă e voia Sa, să fiți împreună, atunci să fiți. Dacă nu, cere de la Dumnezeu pace și liniște în suflet! Și ca acele sentimente care vă mistuie, să se potolească! Vedeți și citiți vă rog ce spune Sfântul Ioan Gură de Aur despre iertare, pentru că trebuie să iertați și să iubiți… Cât de greu nu ar fi!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.