Nasi

0
0

Sărut mâna, Părinte! Suntem căsătoriţi de 6 ani, soţul are 2000 lei salariu, eu nu lucrez căci am grijă de fetiţa noastră! Doi tineri foarte bravo au venit la noi ca să-i cununăm şi noi le-am explicat starea noastra financiară şi ca nu avem de unde, dar ei tot ne vor ca naşi. Noi înţelegem responsabilitatea pe care o luăm şi cu ajutorul Domnului ne vom descurca, deasemenea, noi înţelegem şi partea financiară că nu avem, şi deasemenea m-au descurajat cuvintele fratelui meu şi a mamei mele „voi aveţi de unde”? Da ce vă bazaţi pe ajutorul mamei? Căci mama ne mai ajută financiar. Şi nu înţeleg cum să procedez acum, m-am descurajat mult. Căci mie mi-i ruşine să-i spun soţului cuvintele lor. Ce să fac cu toate aceste întrebări? Să acceptăm de afi naşi? Aceşti doi tineri sunt înţelepţi şi ca familie vor fi exemplu. Cum rămâne cu partea financiară? Cum rămâne cu vorbele celor apropiaţi? Vă rog răspundeţi-mi ceva. Mulţumesc mult.

  • anastasia a întrebat 11 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Dacă astăzi, nunțile noastre ar fi făcute doar după criteriul: ”Să am un nănaș, un părinte, o persoană care să mă îndrume și de la care să primesc un sfat la momentul potrivit”, atunci chiar nu ar fi la mijloc nici o problemă scumpii noștri. Dar, din păcate, astăzi nunțile sunt făcute după criteriul: ”Să aibă cine pune bani pe masă”! Nu, eu știu că finii voștri nu consideră așa, dar mai ieste și restul lumii, gura lumii pe care nu o astupă nimeni. Și nu e problema doar în banii, care trebuiesc puși pe masă. Nunta, nănășia implică o serie de cheltuieli, la care trebuie să faceți față. Sper să nu aveți datorii, dar eu le am. Construcția Bisericii a implicat cheltuieli colosale, astfel încât astăzi să am datorii de peste 8000 de Euro, deși au trecut ani de atunci!

Cunosc o familie, care din dorința de a cununa pe sora sa a fost nevoită să împrumute bani! Mai apoi, soția a plecat la muncă în Italia, lăsând acasă trei copii de vârstă mică, ca să întoarcă datoria, doar pentru faptul că au cununat și au stat în capul mesei! Vrem, sau nu, dar trebuie să recunoaștem că suntem înconjurați de cele lumești și nu se rezumă totul doar la dragostea de a fi nănași. Suntem nevoiți să ne gândim și la cele materiale!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.