Botez

0
0

Părinte, ce părere aveţi despre botezul prin stropire? Cunosc pe cineva care a fost botezat la maturitate, prin stropire, şi are probleme spirituale foarte mari. Credeţi că s-ar putea face o slujbă de „completare” a botezului cu cele trei cufundări, în numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh? Şi dacă da, cunoaşteţi vreo biserică/mănăstire care să aibă o cristelniţă mare în care să intre un adult?

  • You must to post comments
0
0

Nu se poate de repetat Taina Sfântului Botez categoric dragii mei! Pentru faptul că Botezul a fost săvârșit incorect, va răspunde preotul, adică săvârșitorul! Istoria cunoaște cazuri când Botezul a fost săvârșit și cu nisip din lipsa apei și oricum a rămas valabil Botezul!

Sfătuiți persoana în cauză să meargă neapărat la părintele duhovnic, să se mărturisească cu sinceritate de toate faptele săvârșite în viață, să ceară canon de pocăință, dacă are păcate grele și să se împărtășească, dacă nu va fi oprit de la Dumnezeiștile Taine! Cu puțină credință, nădejde și dragoste față de Dumnezeu, totul va fi bine!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.