inmormintarea

0
0

Hristos a Înviat, Părinte! Am o mare nevoie de părerea Dvs. Pentru ca să mă întălegeţi corect o să vă scriu despre situaţia în care sunt. La data de 1 iunie a anului curent a decedat mama mea, decesul a fost în urma răsturnării cu o căruţă pe deal. Până a ajunge la acest moment tragic mama mea a suferit multe, principalul necaz pe care îl avea era faptul că era invalid din născare, adică era surdo-mută. Avea un mod de viaţă ţărănesc. Împreună cu tata îngrijau de două vaci, un cal, capre s.a.m.d. Era un om liniştit şi harnic însă unele ori consumă băuturi spirtoase în volume mai mari de cantitatea admisibilă, să nu credeţi că suferea de alcoolizm sistematic, acestea zile apăreau o dată în trei luni – un an sau în jumătate de an, aceasta a fost slăbiciunea ei. Pe lângă toate nu mergea la biserică deoarece nu avea nici glas, nici auz, însă botezată şi cununată a fost în biserica ortodoxă. Eu fiind creştin am mers la biserica din satul în care locuia mama, ca să rog preotul să înmormânteze corpul mamei cu toate obiceiurile creştineşti. Ascultând rugămintea mea, preotul a refuzat ca să-o înmormânteze, motivând refuzul cu faptul că mama nu s-a spovedit nici o dată în viaţă şi nu a fost nici la o slujbă din biserică. În urma refuzului am întrebat preotul de ce o judecă? Căci numai Dumnezeu poate face asta, iar pe noi ne învaţă să iertăm şi să fim cât mai milostivi. Şi la cele din urmă mi-a răspuns părintele că dacă vine la înmormântare toate păcatele mamei trec la el şi la familia lui pentru care el poate fi piedepsit de Dumnezeu! Vă rog să mă îndrumaţi cât mai corect, astfel ca sufletul mamei să fie pocăit. Ceia ce ţine de atârnarea mea faţă de decizia preotului, vreau să spun că nu ţin ură pe el, deoarece mă tem de păcate, dar totuşi vreau să ştiu dacă nu este o greşeală din partea lui? Înmormântarea mamei s-a petrecut la data de 3 iunie fără de părinte şi cu multă lume supărată pe el deoarece nu e primul caz când părintele nu vine la înmormântare, cu mult greu m-am reţinut şi nu m-am dat la provocarea lumii de a protesta în timpul procedurii, însă acum sunt dezămăgit şi cred numai în Dumnezeu, dar nu şi slujitorilor lui….

  • Anatolie a întrebat 11 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Cunosc și eu scumpul nostru frate astfel de preoți, care numai lui Hristos, nu știu dacă slujesc… Păcat mare din partea sa, și după cum vedeți, rezultatul este sminteala, pe care a semănat-o din belșug în inimile și în sufletele oamenilor. Îmi pare rău, că pe lângă durerea pierderii mamei Dvs., ați mai avut de trecut și prin durerea decepției față de cei ce trebuie să fie slujitorii lui Hristos.

Păcatele, nu trec așa de ușor de la unul la altul, cum afirmă părintele. Iar el, într-adevăr a judecat. Dureros, este și faptul că, de obicei, astfel de slujitori sunt și foarte încăpățânați, pe lângă toate și nu vor să asculte pe nimeni, crezându-se pe sine, mai nu ca papa de la Roma, în afara păcatului! Vă sfătui, să mergeți la cât mai multe biserici și să dați slujbe, pentru odihna sufletului mamei Dvs., în special la proscomedii! Condoleanțe pentru pierderea Dvs. și îmi pare foarte rău pentru experiența neplăcută. Dacă e posibil, vă rog să acceptați scuzele mele pentru fratele meu care trebuie să fie preot, nu popă…

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.