0
0

Doamne ajută, părinte. Ieri 25.06 am citit Acatistul Sfintei Mucenițe Fevronia și citind m-am înfiorat gândindu-mă la cât de grele chinuri a fost supusă o tânără fecioară. Am o nelămurire de ce a permis Dumnezeu un chin atât de mare și greu pentru o fecioară așa tânără, de ce nu a izbăvit-o mai devreme prin tăierea capului sau de ce ca și-n cazul altor sfinți chinuiți nu și-a arătat slava pedepsindu-i direct și-n văzul tuturor pe chinuitori, sau ca și-n cazul altor sfinți care au rămas nevătămați în urma chinurilor? De ce unii sfinți au luat cununa muceniciei în vremea prigoanelor creștine doar prin mărturisirea credinței și tăierea capului, iar alții au trebuit să îndure chinuri așa mari. Să-mi fie cu iertare această întrebare, părinte, dar e un lucru la care m-am gândit în ultimul timp cred că ne este îngăduit ca în încercarea noastră de a cunoaște pe Dumnezeu și căile Sale să avem și întrebări mai potrivite sau mai nepotrivite sau nelămuriri pe care trebuie să le lămurim. Dumnezeu să vă dea sănătate și mulțumim pentru că ne ajutați cu povețele dumneavoastră, Doamne ajută.

  • Cristina a întrebat 11 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Păi, totul este foarte simplu, din punctul meu de vedere – Necunoscute sunt Căile Domnului! Scumpii mei frați! Pentru cei care erau de față, suficient era să vadă tăria în credință a sfinților ca să creadă și ei. Sunt nenumărate cazuri, când cei de față văzând statornicia în credință a sfinților se converteau și ei. Un exemplu, care îmi vine acuma în cap: Sfinții 40 de mucenici. În momentul în care unul dintre ei s-a lepădat, imediat un ostaș s-a aruncat în apă!

”Ca văzând oamenii faptele voastre cele bune, să slăvească pe Tatăl vostru, carele este în Ceruri”! Dacă e să parafrazăm cuvintele de mai sus, pentru ca văzând oamenii răbdarea lor într-u Hristos… Așadar, marea majoritate a păgânilor,  văzând exemplu Sfinților, se converteau și ei!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.