Botezul copilașului meu

0
0

Bună seara. Urmează să mă întâlnesc cu un Părinte ca să discut, dar vreau să știu și părerea dvs. Mă bucur că acum bisericile ortodoxe pun accent mult mai pronunțat pe creșterea spirituală a omului, lecții, școli duminicale, nu era cu 9 – 10 ani în urmă, sau cel puțin în localitatea rurală de la Nord, unde mi-am petrecut copilăria era așa, ceea ce ne-a îndepărtat… De un an am început să merg la biserica ortodoxă, am cresut în această biserică, dar din anul 2004 am frecventat o biserică babtistă, 7 ani. M-am străduit să trăiesc în ascultare și să îndeplinisesc… În 2010 am cunoscut un băiat care s-a arătat foarte credincios, însă numai până la nunta, după care doi ani am luptat și încercat să salvez ceea ce pentru mine a fost, încă mai este sfânt și la ce am visat mereu – o familie zidită pe stâncă. Aproape un an în urmă soțul meu a decis să plece, am divorțat și adunarea la care mergeam după nuntă (de unde era soțul) m-a eliberat să frecventez adunarea de până la căsătorie. Însă am ales să merg la biserica ortodoxă. La început doar că era în drum spre casa, de la serviciu, mai apoi pentru că am înțeles unde trebuie să fiu. Mult timp intram, aprindeam lumânarea, mă puneam într-un ungheraș, mă rugam și plângeam, ceream iertare, putere, înțelepciune. Undeva mă doare mult că am căutat să trăiesc frumos și așa s-a întâmplat! Sunt hotărâtă eu și fetița mea să rămânem într-o biserică ortodoxă, încă nu am găsit unde stabil o să fim și un părinte duhovnicesc. Am intrat într-o biserică și am spus doamnei care vinde lumânări istoria mea, și dorința mea, am stabilit cu doamna ziua botezului fetiței mele, are un anișor și 8 luni. Întrebarea mea este: Ce trebuie să fac mai departe? Până mă întâlnesc cu Părintele și e necesar cât mai repede până Sâmbătă (ziua botezului) îmi fac griji, vreau să știu dacă nu se va amâna botezul și eu cum ar fi corect să procedez pe mai departe? Mulțumesc anticipat pentru răspuns. Cu respect, Tatiana.

  • Ariton a întrebat 11 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Iartă-ne soră Tatiana de întârzierea răspunsului nostru! Sper că ați reușit să faceți ceea ce ați preconizat, spre că copilașul Dvs. a primit Taina Sfântului Botez, iar odată cu acesta și Harul Duhului Sfânt, care să dea Domnul să o lumineze în tot restul vieții ei!

Ce pot să vă spun… Îmi pare foarte și foarte rău că nu s-a aranjat familia și fericirea familiei Dvs. E dureros, dar totodată, vreau să știți că în necazuri, se descoperă Dumnezeu. Ca să înțelegeți ce am în vedere – dacă ați fi continuat să rămâneți alături de fostul soț, poate că și astăzi erați într-o adunare baptistă, nu? Nu mă apuc să critic, dar totuși, după cum și știți și știm cu toții: o credință și un botez! Mă bucur că ați revenit la Ortodoxie și sper ca Bunul nostru Dumnezeu să vă păstreze aici, în Duhul Adevărului până la sfârșitul vieții Dvs! Totodată, sunt sigur, că Dumnezeu o să vă rânduiască și fericire și pace în suflet și acea Sfântă și Binecuvântată de Dumnezeu familie, pe care atât de mult v-ați dorit-o!

Cereți și vi se va da, bateți și vi se va deschide, căutați și ve-ți afla! Sunt sigur, dacă ve-ți cere de la Dumnezeu cu multă dragoste și credință ceea ce vă doriți, El nu va întârzia să vă răspundă! Apar careva întrebări – vă stăm la dispoziție!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.