Avortul

0
0

Sărut mâna părinte și bună ziua! Dați-mi vă rog un sfat așa să zic. Eu am un băiețel de 6 luni și nu demult am rămas însărcinată, cu toate că ne-am protejat, soțul și-l dorea de la început, dar acum de când mama soacra mi-a zis să fac avort soțul tot s-a schimbat părerea, ne certăm foarte mult,  am vorbit și de divorț, îmi spune că-mi va fi greu cu 2 copii, încă nu avem casa noastră, locuim în cămin de azi pe mâine, toți sunt împotrivă la acest bebeluș nenăscut, nu știu ce să fac, știu: e păcat mare să-mi ucid copilul, dar mă gândesc ce va fi mai departe. Mulțumesc pentru atenția mesajului.

  • o păcătoasă a întrebat 11 ani ago
  • last edited 3 săptămâni ago
  • You must to post comments
0
0
[10/07/2013 14:25:29] cvasniuc.tatiana: răspuns: Bună ziua și cu Doamne ajută! Stimată doamnă, permiteți-mi să vă răspund de abia cum am citit (corectând cu diacritice) mesajul, căci mă gândesc că aveți nevoie de o încurajare acum, ulterior vă va răspunde și părintele, cu iertare căci sunt mult solicitați. Sunt colaboratoarea sitului, Cvasniuc Tatiana și am fost și eu exact în situația aceasta: deci a doua fetiță având 6 luni, am rămas din nou însărcinată cu al treilea. Și sincer vă spun, simțeam astfel: că de s-ar fi mutat munții din loc, și ar fi venit foametea și m-aș fi despărțit de soț, nimic, absolut nimic nu schimba hotărârea mea de a da viață acestui copil. Și mai întâi de toate voia lui Dumnezeu a fost să aibă viață înăuntrul meu copilul, apoi mama (eu) – împreună lucrătoare cu Dumnezeu prin naștere de prunci, cum să mă împotrivesc eu voii Sale, făcând-o pe a mea: ucigându-l?! Mama e  ca un leu care își apără puișorii cu costul vieții. Nici un animal nu ucide puii săi, cu cât suntem noi mai presus ca ele?! Desigur situația dvs materială e grea: însă ce spun psalmii insuflați de Duhul Sfânt: nu va lăsa Domnul văduva și casa cu mulți copii! Oare nu de Dumnezeu depindem și nu ne dă el pe toate pururea: căci de trăim, ori de murim, tot ai Domnului suntem! Acum, copilașul dvs are nevoie foarte mult de apărarea și grija maternă, căci el n-o poate face! Nu-l lăsați singur, chiar de-o fi să luptați cu lumea întreagă! Nu vă va lăsa Dumnezeu! Știți, Cuviosul Paisie Aghioritul a spus: ”Noi trăim aici, în lumea aceasta pentru a da examene pentru viața veșnică. Și Dumnezeu, în problemele, situațiile, ispitele care ne vin așteaptă ca noi să luăm atitudine: ori cu El, ori cu mamona.” Dvs acum puteți alege între: ori vă luați crucea smerit și primiți pătimind cu răbdare toate care vă vin în cale, ori vă faceți ucigașă de un suflet condamnându-l pe vecie, unde nu-l va putea vedea niciodată pe Dumnezeu. Însă Domnul nostru Iisus Hristos a spus: îndrăzniți, Eu am biruit lumea! Și dacă Domnul e cu noi, de cine să ne temem?! Vă rog, luați odată și pentru totdeauna ferm decizia de a naște acest îngeraș, cine știe, poate e un viitor sfânt, ori om plăcut lui Dumnezeu, și rugați-vă pururea Maicii Domnului și Domnului nostru Iisus Hristos să vă întărească și ajute și veți vedea câte minuni face Domnul, chiar și-n fiecare, zi cu oricine din noi!
Domnul să vă ajute, Măicuța Sa să vă sprijine, toți sfinții să vă ocrotească și îngerul să vă păzească, Amin!

Bună ziua și cu Doamne ajută! Stimată doamnă, permiteți-mi să vădescriu o situație similă a unei persoane cunoscute mie. Deci când a doua fetiță a ei având tot 6 luni, a rămas din nou însărcinată cu al treilea. Și sincer vă spun, astfel îmi spunea că simțea: ”părinte, chiar de s-ar fi mutat munții din loc, și ar fi venit foametea și m-aș fi despărțit de soț, nimic, absolut nimic nu schimba hotărârea mea de a da viață acestui copil. Și mai întâi de toate voia lui Dumnezeu a fost să aibă viață înăuntrul meu copilul, apoi mama (eu) – împreună lucrătoare cu Dumnezeu prin naștere de prunci, cum să mă împotrivesc eu voii Sale, făcând-o pe a mea: ucigându-l?! Mama e  ca un leu care își apără puișorii cu costul vieții. Nici un animal nu ucide puii săi, cu cât suntem noi mai presus ca ele?!” Vedeți, o mamă, căreia tot i-a fost greu și teamă, însă avea și milă de copilașul ei, avea instinctul protecției! Desigur situația dvs materială e grea: însă ce spun psalmii insuflați de Duhul Sfânt: nu va lăsa Domnul văduva și casa cu mulți copii! Oare nu de Dumnezeu depindem și nu ne dă el pe toate pururea: căci de trăim, ori de murim, tot ai Domnului suntem! Acum, copilașul dvs are nevoie foarte mult de apărarea și grija maternă, căci el n-o poate face! Nu-l lăsați singur, chiar de-o fi să luptați cu lumea întreagă! Nu vă va lăsa Dumnezeu! Știți, Cuviosul Paisie Aghioritul a spus: ”Noi trăim aici, în lumea aceasta pentru a da examene pentru viața veșnică. Și Dumnezeu, în problemele, situațiile, ispitele care ne vin așteaptă ca noi să luăm atitudine: ori cu El, ori cu mamona.” Dvs acum puteți alege între: ori vă luați crucea smerit și primiți pătimind cu răbdare toate care vă vin în cale, ori vă faceți ucigașă de un suflet condamnându-l pe vecie, unde nu-l va putea vedea niciodată pe Dumnezeu. Însă Domnul nostru Iisus Hristos a spus: îndrăzniți, Eu am biruit lumea! Și dacă Domnul e cu noi, de cine să ne temem?! Vă rog, luați odată și pentru totdeauna ferm decizia de a naște acest îngeraș, cine știe, poate e un viitor sfânt, ori om plăcut lui Dumnezeu, și rugați-vă pururea Maicii Domnului și Domnului nostru Iisus Hristos să vă întărească și ajute și veți vedea câte minuni face Domnul, chiar și-n fiecare, zi cu oricine din noi!

Domnul să vă ajute, Măicuța Sa să vă sprijine, toți sfinții să vă ocrotească și îngerul să vă păzească, Amin!

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.