Stil vechi si nou

0
0

Sărut mâna, Părinte. Am şi eu o întrebare. Anul acesta ne căsătorim. Viitorul soţ e român, deci la ei se ţine pe stil nou. Am ales data de 17 august pentru că e un an de la logodnă. La ei deja e trecut de post, la noi abia începe. Cununia religioasă şi civilă o facem în România, acasă la Moldova facem doar o petrecere. Mulți au început să mă sperie, că e păcat, ca nu e bine, dar pentru cine? Pentru mine? Sau pentru el? Orice răspuns ar fi de folos şi liniște.

  • You must to post comments
0
0

Pentru ambii nu e bine! Postul nu e pentru nunți soră. Eu, înțeleg că lui, îi este indiferent, pentru că la ei postul e deja trecut. Problema e în liniștea Dvs. și în faptul că dacă faceți nunta la data în cauză, îi ve-ți băga la păcat pe toți cei din R. Moldova, Dvs. inclusiv. Ve-ți trăi toată viața cu o neliniște, dacă ați făcut corect sau ba, iar eu vă asigur că e incorect, deci ve-ți trăi cu neliniștea că ați început viața de familie cu stângul.

În astfel de situații, se alege o variantă de compromis: după 28 august, adică după ce se încheie postul. În acest fel, nu supărați pe nimeni și cel mai important: Nu greșiți înaintea lui Dumnezeu!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.