0
0

Mă rog de mă iertați, Cinstiți Părinti. Am o întrebare, care știu că o să vă mire, fiindcă sunt conștientă, că trebuie să ne căutăm de suflet mai mult decât de afaceri. Înainte de a începe o afacere, am făcut rugăciuni la Domnul și mi-a ajutat ca într-un termen foarte scurt să pun totul pe picioare, dar acum am o problema – nu am clienți (noi reparăm mașini auto). Mă rog învățați-mă cum trebuie să mă rog și cui, ca să am măcar cu ce plăti salariul muncitorilor și celelalte cheltuieli. Eu știu că dacă Dumnezeu m-a ajutat să încep ceva, cred că n-o să mă lase acum să pierd totul. Vă rog dați-mi un sfat.

  • Ioana. a întrebat 11 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Cuviosul Paisie în cărțile sale cu sfaturi duhovnicești a răspuns odată la așa o întrebare c-am astfel: cînd un om începe vreo afacere cu gînd de mândrie, că o să câștig atît, fac ceea, cealaltă și pedeasupra nu e chiar atât de onest în prețuri etc, atunci acea persoană va ajunge să nu aibă cu ce-și plăti nici măcar chiria. Iar dacă un om cu frică de Dumnezeu va începe o afacere crezând ferm că abia îi va ajunge să supravețuiască câștigul și că poate să și aibă și datorii, plus e onest în lucru, preț etc, atunci în scurt timp se va afla despre omenia lui și va avea clienți mai mulți decât va putea reuși a satisface cererea, fiind obligat să-și lărgească comerțul, deschizând și alte filiale. Deci toate depind de noi! Sunteți sigură că ați făcut Voia lui Dumnezeu deschinzând afacerea, ori voia dvs? Aici lucrurile îs subtile și pricinile pot fi multe. Deci smeriți-vă și cereți din suflet ajutor în această situație, dar adaugând la sfârșit: Facă-se Voia Ta Doamne! Nu vă raportați la Dumnezeu ca la o administrație, dă-mi și-ți dau, ori mai mult ca atât, vă faceți pofta și apoi când nu merge ceva tot pe Dumnezeu îl învinuiți, că iată de ce nu ajută. Domnul ca să ne arate că greșim, din multa noastră mândrie și închipuire de sine, ne lasă voii noastre, apoi aghiuță ne ajută să obținem ceva pământesc, apoi tot el ne ruinează financiar ca să cadem în deznădejde și să facem vreo nebunie, ferească Dumnezeu. Însă omul dacă nu e legat de cele pământești va zice: Domnul a dat, Domnul a luat, fie numele Domnului binecuvântat (chiar dacă de ex. ca în acest caz nu Domnul a ajutat)!

Acest mod de a gândi e smerit și Domnul mai apoi ne descurcă ițele ajutându-ne! Așa că, concluzionând: cercetați-vă inima și intențiile și smeriți-vă pururea, ca să atrageți Harul Dumnezeiesc!

prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.