0
0

Părinte, am o mare îndoială. De câteva zile am avut contact cu oameni de religie penticostală şi am discutat despre religie. Ceea ce m-a făcut să îmi pun întrebari (şi mi se pare că au dreptate pocăiţii că nu se închină la icoane) este faptul că cea de-a doua poruncă din cele 10 spune: „Să nu-ţi faci chip cioplit, nici altă asemănare, nici să te închini lor! Atunci eu mă întreb noi de ce ne închinăm la icoane?.. Ele nu sunt un chip cioplit? Ce sunt icoanele de fapt? Şi ce reprezintă semnul crucii? Unde scrie în biblie de el?.. Vă rog din suflet să îmi răspundeţi!! Vă mulţumesc anticipat!

  • You must to post comments
0
0

Cuviosul Paisie Aghioritul îl întreabă pe un sectant care se opunea icoanelor: mama ta are acasă poze cu copilul ei pe mobilă? El răspunde: da, are. Și când copilul este departe oare nu o privește, sărută când e dor? Da, așa face. Și pe cine sărută: copilul ori foaia? Copilul, zice. Apoi așa și noi cu sfinții și icoanele facem!  Ei, asta ca să mai degajăm atmosfera! Dacă însă doriți să înțelegeți cu adevărat care este importanța cinstirii icoanelor, aveți materialul scris de părintele Petru Pruteanu: Diferența dintre icoană și idol din perspectiva biblică! Ce ține de cruce, vreau să vă aduc aminte de cuvintele Sfântului Apostol Pavel: ”Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu.”

Am putea spune și mai multe… Dar, oare și așa nu e clar? Lectură plăcută și Dumnezeu să vă ajute să înțelegeți cât de strașnic este fenomenul sectar în zilele noastre!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.