0
0

Bună ziua părinte, sîntem o familie tânără cu doi copilași, sîntem în străinătate, nu-i ușor dar sîntem mulțumiti de viața care o ducem. Prima întrebare este: noi am decis să locuim aici (Italia), să dăm copii la școală aici, nu spun pentru totdeauna, dar cît avem posibilitate, dar părinții ne cheamă acasă, mai ales că soțul e ultimul copil care trebuie să îngrijească de ei (cum spun ei), asta ar însemna să stăm toți într-o casă, dar noi nu vrem categoric, ei nu-s tare bătrâni (55-60ani), și deoarece nu reușim să punem bani de o parte, pentru ei nu are rost Italia, ce ne sfătuiți? Este păcat să rămânem aici? Ei nu-s singuri în sat, au o fată măritată cu 3 nepoți și-i ajută mereu, dar ei îl vreau pe fiu. A doua întrebare: în relațiile trupești, soțul varsă sămânța jos, înainte nu știam că e păcat, dar citind mereu acest site, am înțeles că-i mare păcat, noi mergem la biserică, ne împărtășim, ținem post cum putem, ne stăruim, ne împăcăm, respectăm, dar cu această patimă nu știm cum să procedăm, facem acest păcat nu pentru că nu vrem copii, dar că fetițele noastre sunt foarte micuțe și nu avem posibilitate, soțul nu primește la timp salariul și acum vreau să dau fetele la grădiniță să-mi caut de lucru, soțul îmi spune să nu mai citesc atâtea că cine face din neștiință nu are așa păcat, dar eu de fiecare dată mă mustră conștiința și când mă împărtășesc îmi pare rău că nu-s plăcută lui Dumnezeu. I-am spus părintelui, mi-a dat canon, dar oricum se repetă, nu suntem noi o pereche ”înfocată”. Cum să procedăm? Vă spun că am citit toate articolele de pe acest sit despre acest păcat, dar continuăm la fel, ca să nu rămân gravidă. Cer iertare, mulțumim.

  • natalia a întrebat 11 ani ago
  • last edited 2 săptămâni ago
  • You must to post comments
0
0

Scumpii mei, nici eu nu sunt de acord ca să trăiți împreună cu părinții, cel puțin, încă o perioadă de timp. La moment și modul de gândire este altul și probleme în familie sunt multiple, ceea ce, fără să vă dați seama, îi va tulbura pe părinți. O să reveniți, dar nu vă grăbiți. Împotriva Italiei, nu am nimic. Eu, sunt de părerea că puteți fi și la capătul pământului, doar și cel mai important, să fiți împreună, toată familia și să-L aveți pe Dumnezeu în suflet. La fel, să aveți o Biserică Ortodoxă aproape, unde să puteți merge pentru a vă păstra vie relația cu Dumnezeu! În rest, toate se vor aranja la locul lor!

Cât ține de relații, acestea pot avea loc în zilele când femeia nu poate rămânea însărcinată! În felul acesta ve-ți fugi de păcat. În rest, aruncarea seminței, cum nu ai încerca să explici și să argumentezi, tot păcat rămâne…

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.