Ceva ce ma nelinisteste

0
0

Bună ziua părinte. De ceva timp mă macină o întrebare, eu sunt creștin ortodoxă (practicantă), dar având prieteni musulmani și chiar fostul meu prieten fiind musulman am citit despre islamism. Și am citit și jumăte din fraza care se spune c-o rostesc cei care cred în Islam, sau cei care vor să se convertească. Precizez că e departe de mine gândul de a-mi schimba religia. Nu aș face acest lucru. În inima mea simt oarecum ca un păcat faptul că am apucat să citesc chiar și jumate din fraza aceea. Ce să fac ca să mă liniștesc? Ce rugăciuni îmi recomandați?

  • Stefana a întrebat 11 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Păi, în primul rând că o frază nu poate să te facă să-ți schimbi credința. Lepădarea conștientă de Dumnezeu, de credință și acceptarea noii învățături, este cea care face schimbarea din viață. Trebuie să înțelegeți că noi nu suntem în filmele fantastice, când rostirea unei formuli aduce spirite sau reînvie morții. Nu formula, ci transformarea interioară este cea care face schimbarea.

În Ortodoxie, la botez se rostește, spre exemplu formula, dar dacă nu ar fi credința preotului, a părinților și a nănașilor de botez, ea la sigur că nu ar fi valabilă. Doar credința celor din jur o face valabilă pe aceasta. Același lucru și cu Dvs., fără de credință în islam și fără de lepădare de Hristos ea este o simplă formulă. Eu sper din suflet că nu ve-ți ajunge la momentul să vă lepădați de Domnul nostru și să ferească Dumnezeu întreaga omenire de așa ceva!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.