0
0

Bună ziua Părinte. Sunt în străinătate cu copii și aș avea o întrebare, dacă mă puteți ajuta. Fiul cel mic frecventează grădinița de o săptămână și aici au început problemele, nu se poate deprinde nicidecum. În toată dimineața plecăm cu isterii, acolo plânge până se face negru pe față, zice că se teme, că nu vrea acolo. Vrau să menționez că în Moldova el a frecventat grădinița și nu am avut așa probleme. Dar aici nu știu ce să-i mai fac. Poate este vre-o rugăciune pentru copii, să se linisteașcă, sa nu fie așa de înspăimântat….. Vă rog mult și vă mulțumesc anticipat. Domnul să ne aibă în pază pe toți…

  • Tatiana a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 săptămâni ago
  • You must to post comments
0
0

Rugăciunea copilului fricos

Doamne, Dumnezeul meu,
Eu fricos am fost mereu.
Vino Tu, cu Crucea Ta,
Și ascultă ruga mea:

În lumină să mă scalzi,
Întunericul să-l arzi,
De mânuță să mă ții,
Curajul să mi-l învii!

Eu de-acum Îți mulțumesc.
Doamne, tare Te iubesc!

Rugăciune către Îngerul Păzitor
Sfinte Îngere, păzitorul și acoperitorul meu cel bun, cu inima zdrobită și cu sufletul îndurerat stau dinaintea ta și mă rog. Auzi-mă pe mine, păcătosul rob al lui Hristos, care cu multă căință și lacrimi amare strig: să nu pomenești fărădelegile și nedreptățile cu care eu, nevrednicul, te mâhnesc în toată vremea, săvârșind fapte necuvenite în fața Ziditorului meu Dumnezeu. Fii milostiv și nu te depărta de la mine. Trezește-mă din somnul păcatului și ajută-mă cu rugăciunile Tale, ca întru pocăință și neprihană să-mi petrec cealaltă vreme a vieții mele. Păzește-mă de căderile în păcate de moarte, ca să nu pier în deznădejde și să nu se bucure vrăjmasul de pierzarea mea. În tot locul și în tot ceasul să-mi stai înainte, rugându-L pe Domnul Dumnezeul îndurărilor să-mi ierte păcatele pe care le-am săvârșit în viața mea cu fapta, cu gândul sau cu vorba. Iar în înfricosatul ceas al morții tu să fii lângă mine, bunul meu păzitor, alungându-i pe întunecații demoni veniți să înfricoșeze cutremuratul meu suflet. Apără-mă de cursele lor, când va fi să trec prin vămile văzduhului, pentru că, de tine călăuzit și păzit, lumina Raiului s-o văd, unde Sfinții și Puterile cerești laolalta laudă și preamăresc numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Treimea cea de-o-ființă și nedespărțită, și acum și pururea și-n vecii vecilor. Amin.

Aceste rugăciuni par a fi cele mai apropiate de inima copilului. Dar vă rog încă ceva: Încercați și să vedeți de ce el se teme. Poate probleme cu limba, poate probleme la grădiniță are. Întrebați copilul de ce el se teme. Și încercați să fiți sinceră cu el. Că tare îmi pare ca și minciuna i-a rănit speranța.

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.