Numele de botez

0
0

Bună serara părinte!!! Vă rog mult să ne ajutați la clarificarea unei situații. Unei fetițe la punerea numelui părinții au hotărât să-i pună numele de Alina și la maternitate au înscris-o cu acest nume. Iar când să i se facă apa preotul a zis că așa nume nu e în rândul sfinților și i-a sfătuit ca să-i facă apa pe numele Anghelina și se va boteza cu acest nume. Și tot cu acest nume se va scri la pomenire în Biserică, iar în documente să rămână Alina (adica un nume laic și altul bisericesc). Fetița urma să fie botezata peste trei luni. Și-n tot acest timp toți o numeau Alina. Bunelul fetitei în acel timp este vânzător de lumânări în Biserică și totodată și înregistrează botezurile. Deci bunelul nu a știut ce este la mijloc și o înregistrează la Botez cu numele de ALINA. Preotul nu-și mai aminteste că astfel de nume nu este în rândul sfinților și botează fetița cu numele de ALINA. Deci pe parcursul anilor (fetița are opt ani) bunica o scrie în pomelnic cu numele de Anghelina după sfatul părintelui (căci sfinția sa a zis că numele de la apă e valabil) și întotdeauna spune nepoticăi că ea are doua nume unul de Anghelina și acesta e îngerul păzitor iar Alina e numele cu care este alintata de ai săi. Deci la noi așa s-a întâmplat că a fost numit al doilea preot cu studii terminate la noi în Moldova, România și Grecia. Și bunica vrea să clarifice situația și întreaba pe preotul nou numit cum e corect fiind și nepoțica de față. Preotul răspunde că numele de botez e valabil. La răspunsul părintelui nepoțica a reacționat foarte dureros și plânge și-n acest moment zicând că ea nu are înger păzitor. Deci vă rog să ne clarificați cum e corect și ce înger păzitor are fetița, căci ea așteaptă cu nerăbdare să i se spună dacă are înger păzitor. Mulțumesc mult.

  • Alexandru a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Deci părerea noastră este că numele fetiței trebuie să rămână Anghelina! Am meditat, am gândit și din mai multe repere am fost determinați cu sufletul să rămânem la acest nume! Așa că lăsați copilului numele acesta și îndemnați-o să rămână în rugăciune către Sfântul său protector.

Doamne nu pomeni păcatele noastre nici nu ne pedepsi după fărădelegile noastre ci caută ca un milostiv din ceruri și ne mântuiește.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.