Preoţii din România

0
0

Sărut mâna! Cum să fac să am mai mult respect faţă de preoţii de aici? Îi iubesc şi îi respect însă uneori parcă sunt prea mari nelegiuirile în care trăiesc, nu zic că toţi, mai sunt şi cinstiţi, dar mai rar la noi.

  • You must to post comments
0
0

Să transormați gândurile rele pe care le aveți față de ”unii”, în bune. Iată așa face un suflet creștin experimentat! De exemplu: ați văzut că se comportă într-un mod mai împrăștiat, și v-a venit gândul: ”nu se cuvine unui preot să facă așa”, atunci repede să-l îndreptați zicând: ”dar poate a fost toată noaptea de a slujit unui bolnav, ori unui pe moarte și-i obosit că nu-și dă seama puțin de împrăștierea lui, bietul.” Făcând așa vă veți păstra pacea și dvs și nici nu veți păcătui judecând. Așa ne învață Cuviosul Paisie Aghioritul. Dar dacă vezi cu ochii tăi o nelegiuire mare, întorce capul și fă-te că n-a văzut. Domnul în acel caz va judeca ceea ce puteai spune tu și va lucra la îndreptarea lui, dar tu îți vei păstra conștiința curată și nu vei osândi pe nimeni. În cazul când în genere îți vine să judeci pe cineva, să iai mai întâi aminte la tine însuți și aducându-ți aminte păcatele tale, uiți a judeca pe altul. Iată așa și-a păstrat și liniștea un monah. Mergând odată pe un drum, a văzut cum o pereche făceau dragoste chiar pe marginea drumului. El i-a văzut și și-a zis în sinea sa: Iată doi strujani, și a mers mai departe liniștit ca mai înainte. Dacă un monah a cugetat că n-are el păcătosul ce citi morală, ori să mustre, cu atât mai mult noi, cei plini de păcate și nelegiuiri.

Fiecare să se uite la bârna din ochiul lui, iar de paiele altora va avea grijă Dumnezeu, căci nu știm noi judecățile și pedepsele Lui pentru fiecare. Dar noi cine suntem să judecăm și osândim?!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.