Descoperirea vocaţiei

0
0

Există vre-o rugăciune prin care putem grăbii dezvăluirea -descoperirea- căii pe care trebuie să o urmeze fiecare dintre noi, pentru a duce la îndeplinirea planului pe care l-a urzit Dumnezeu nouă? Eu de exemplu am o sete de cunoaştere a ortodoxiei, îmi place să citesc şi intenţionez să-mi fac o bibliotecă ortodoxă cuprinzătoare şi m-a bătut gândul să dau şi la teologie dar mă tem că poate n-am chemare. Eu am absolvit psihologia dar consider că ştiinţa fiind considerată nu-i rea -adică poate ajuta, dar doar în sensul de ajutor în autodescoperire şi depăşire a \”zidurilor\”, în a-l face pe om, prin armele raţiunii ştiinţifice, să-şi conştientizeze problema din relaţia cauză-efect şi s-o elimine – însă religia are un mare plus, ea e trăitoare -nu numai că-l face pe om să-şi conştientizeze greşelile, să se cunoască, să combată prin virtuţiile ortodoxe păcatul, dar şi împlineşte şi mântuieşte- iar eu sunt mai înclinat să optez în a ajuta omul prin ceea ce cred că-i e de un folos atât de dreptmăritor, împlinitor şi unic scop al vieţii; dar, cum spuneam, poate nu sunt înzestrat cu o aşa măreţie de lucrare şi nu este chemarea mea. Vă rog un răspuns de ajutor, mulţumesc şi Doamne ajută!

  • Emilian a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Bună să vă fi inima. Uite că așa o rugăciune încă nu am întâlnit. Dar dacă ne gândim de ce nu este așa ceva, ne învață și aceasta. Oare nu omul este cel care trebuie să se decidă? Eu așa cred că lucrurile care sunt din această lume trebuiesc să fie decise de om. Și la aceasta trebuie să vină rugăciunea personală, care să pornească din inimă. Dar ca și decidere vă îndemn să vă cercetați vocația. Să vedeți spre ce aveți vocație. Să nu faceți ceva ce nu ține de vocația personală. Căci mare greutăți aduce lipsa vocației în viața de servici a omului. Iar un servici care e făcut din plăcere aduce împlinire.

Doamne, Dumnezeul părinților noștri: Avraam, Isaac și Iacov, ajută să facem alegerea corectă în domeniul activității noastre pe acest pământ, practicând profesia care ar puti să ne împlinească și sufletește. Toate să le facem spre slava Ta și spre mântuirea aproapelui nostru.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.