Întrebarea 2592

0
0

Am citit ce ați dat ca sfat la întrebarea 2592 și e foarte bine spus. Numai că deși pretindem că suntem creștini, cel mai des nici pe departe nu e așa. Cel care crede în familie de obicei în loc sa-l ajute pe acel de alăturea ori se mândrește că e credincios și celălat nu, numai că ce credincios mai e atunci? Ori își ține această credință pentru el. De parcă așa se cere de la noi? Zicem de ce e așa și nu e așa, dar de făcut nu facem nimic. Cel mai des nici nu ne rugăm Bunului Dumnezeu să ne ajute ca cel de alături să meargă și el pe această cale. Mă iertați. Doamne ajută.

  • You must to post comments
0
0

Da, dragă frate, precum a spus și Domnul, că dragostea multora se va răci și cu greu vei găsi un om în adevăr, despre timpurile de pe urmă. Și mulți din cei, care mai au conștiință trează și se mai zbate în piept o inimă cât de mică, de creștin, își pune astfel de întrebări, încercând și prin fapte să facă lumea mai bună. Noi la această rubrică ne-am pus obiectivul să ajungem la inimile oamenilor, să trezim conștiințele (pe cât putem, din săracile noastre cunoștințe), dar cu amplu spectru al binecuvântaților și sfinților noștri părinți și să înflăcărăm dragostea, complicitatea dintre noi. De ne reușește munca, nu știm, dar sperăm din suflet ca oricare din noi, dintre vizitatori, citind ceva și pătruzându-i inima și sufletul: să împartă cu cel ce n-are și nu știe. Și nu din orgoliu, ci din iubire de frate. Asta sigur după ce singur a înțeles și conștientizat corect cele citite aici. Sau de nu, să îndrume măcar pe cel rătăcit la un duhovnic, și tot îl trage la limanul mântuirii.

Să înmulțim fraților dragostea și să facem lumea mai bună. Nu lăsați egoismul, lipsa timpului și orgoliul să acopere ochii de la micile, dar însemnatele fapte de frăție!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.