Invidia

0
0

Am o luptă cu invidia, dar nu o am asupra tuturor persoanelor, doar asupra a câţiva care au un comportamnet răutăcios, le place să facă glume pe seama altora şi se țin superiori celorlalţi, mă irită comportamentul lor, şi atunci când au succese în ceva le port o invidie necontrolotă, nu doresc răul nimănui dar aceste persoane când fac ceva care nu îmi place le înjur şi mă gândesc rău la ele. Ce aş putea să fac să nu mai gândesc şi să procedez în felul acesta, (precizez, cu persoanele bune mă comport bine, le respect şi cât de mari avuţii au, niciodată nu am nici un strop de invidie pentru aceştia)

  • You must to post comments
0
0

Bună ziua. Motivul invidiei dvs este faptul că judecați oamenii și păcatele lor. Așa-i că nu vă plac cei superiori, mândri, îngâmfați?! Dar gândiți-vă la dvs dintr-o parte, oare n-ați fost nicicând așa?! Se spune că nu trebuie să judeci oamenii cu careva păcate anume, ca ajungi singur să cazi în în astfel de păcate. Și ca să nu vă mâniați pe aceste persoane și invidiați, ascultați de sfatul Domnului pe care i l-a dat sfântului Paisie, zicând: ”De nu vrei să te mânii Paisie: nu dori nimic, nu judeca pe nimeni, nu urî pe nimeni și nu te vei mai mânia”. Când vă vine gânduri rele despre ei să gândiți așa: că Domnul și pe ei îi iubește și a murit în chinuri pentru ei, oare atunci nu ți se înmoie inima și nu ți-i rușine de gândurile tale? Ori de faci ceea ce n-ar face Dumnezeu în privința lor, oare cu cine tu te asemeni?! Când vă cuprinde sentimentul de invidie, îndată să începeți o proprie spovedanie în gând, aducându-vă aminte toate păcatele dvs și să vă judecați aspru, căindu-vă, astfel veți înțelege și a dvs păcătoșenie, mintea va fi ocupată cu cercetarea de sine și o să înceteze gândurile rele față de alții. Puteți îndată să chemați și numele Domnului cu Doamne miluiește și iartă și se va spulbera negreața din suflet.

Fraților, să știți că demonii urăsc foarte mult oamenii – cununa creației lui Dumnezeu! Noi între noi suntem frați, să nu ne urâm și osândim, ca să nu ne asemănăm cu ei.

 

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.