Zăpăceala timpului nostru

0
0

Bună seara Sfințiți Părinți! Bună seara tuturor! Mi-a plăcut foarte mult poezia de la nr. 3078. Privește de aproape viața și oamenii din timpurile noastre, de astăzi… În trecut erau idealuri de viață personală mari și atrăgătoare, care arătau lămurit omului calea. Astăzi nu mai știm drumul, nu mai știm ce vrem. Ne oprim la răspântii, uitându-ne întrebători. Oamenii din timpul nostru, habar n-au cât de mulți se găsesc într-o astfel de dependență socială cu toată libertatea lor exterioară. Au pierdut adevărurile cele mai temeinice; au pierdut din vedere lupta adevărată: n-avem decât să ne observăm spre a simți puternica înrâurire. Chiar, omul de astăzi, nu mai are timp, nici liniște, nici evlavie și nici nu mai văd simpla mărturie: „în tine mă pot încrede”! Noi nu vrem să asuprim viața, ci s-o liberăm, vrem bogăția în locul sărăciei, puterea în locul moliciunii și bucuria în locul tristeții. Ne irosim viața în greșeli și slăbiciuni, umblă o apucătură prin lume… Sper ca această poezie să fie citită în număr cât mai mare… Dă de gândit. Doamne ajută! Bună seara!

  • You must to post comments
0
0

Da, e adevărat și precum ne explica părintele Arsenie Boca: creștinii au trecut cu brio strămtorile și represiunile primelor secole, însă au căzut în genunchi când li s-a dat libertatea și li s-a recunoscut credința creștină! Iată deci în ce stă tăria credinței și de ce Domnul a zis că toți ce-i ce-L vor urma vor suferi! Atunci s-a ales grâul de neghină: atunci s-a văzut cine e creștin adevărat. Și asta se întâmplă și-n ziua de azi, doar că pustiiesc hambarele, e foame și se află în toată lumea tare puțin grâu. Să nu ne sălbăticim fraților și să ajungem la urâciunea pustiirii, dar să rugăm pe Tatăl holdelor să dea milă, dragoste, ploaie duhovnicească ca să răsără mult mai mult grâu, ca să aibă ce secera la sfârșitul veacurilor… care se apropie cu pași rapizi.

De ne-am gândi măcar în fiecare ceas la moarte, am dobândi smerenie, lepădare de păcate și lume și dorința de a fi mereu cu Domnul – iată un mod de rugăciune practic ce îți păstrează mintea trează!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.