0
0

Bună ziua, stimate părinte. Referitor la întrebarea (4264), în privinţa preotului. Suntem din satul Selemet raionul Cimișlia. Cu frică de Dumnezeu vă spun că mi-i tare frică să vorbesc de el, dar văzând aşa o atârnare faţă de noi mirenii, să ştiţi că la unii li se pierde şi ultima picătură de credinţă care au mai avut-o. Vă rog din suflet să ne iertaţi pe noi păcătoşii şi să vă rugaţi pentru noi. Vă mulţumim.

  • You must to post comments
0
0

Am să vă răspund cu cuvintele părintelui Arsenie Boca: ”Altă pricină care te împiedică de la spovedanie e că judeci preoţii; eşti nemulţumit de preot; iar de care-ai fi mulţumit ţi-e frică. La unul nu te lasă păcatele lui, la altul nu te lasă păcatele tale. Orice duhovnic – indiferent de bogăţia, sărăcia, cultura mai puţină, sau chiar şi sărăcia morală – este reprezentantul lui Dumnezeu, trimisul lui Dumnezeu, şi credincioşii n-au nici un motiv de-a-1 ocoli. Darul acesta e în atârnare de Dumnezeu, nu în atârnare de omul care-1 poartă. Prin glasul slugii Sale Dumnezeu te iartă, Lui te mărturiseşti în faţa altarului. Nu de la tine se cer calităţile preotului; de la tine se cere căinţa din inimă şi voinţa de-a te îndrepta. Sunteţi nemulţumiţi de preoţi ?
Dar oare ce-aţi făcut pentru preoţi, ca să fiţi mai mulţumiţi ? Cerut-aţi de la Dumnezeu un copil măcar, pe care să-1 închinaţi slujirii lui Dumnezeu ? Credeţi că vina o poartă numai ei ? – Ei sunt fiii voştri; cum i-aţi născut aşa-i aveţi, ca oameni ! Ce le băgaţi de vină ? Vă trebuie preoţi mai buni ?
– Naşteţi-i!
Iată vă spun că tot poporul e răspunzător că nu are slujitori mai străvezii spre Dumnezeu, mai ai împărăţiei lui Dumnezeu. Poporul îşi are, în toate privinţele, povăţuitorii care-i merită. Repet: vă trebuie preoţi mai buni ? – Naşteţi-i! Nu mai staţi cu gânduri ucigaşe împotriva copiilor, că nu ştii în calea cărui mare dar de la Dumnezeu te-ai găsit împotrivă – şi ai să dai seama – de aceea mai bine gândiţi-vă şi rugaţi-vă lui Dumnezeu, ca, copiii voştri să-I fie slujitori între oameni!
Iată ce spune Scriptura în privinţa aceasta: Se întreabă proorocul:
„Oare nu i-a făcut El ca să fie o singură făptură, trup şi suflet ?
Şi această făptură (unitatea căsătoriei) la ce năzuieşte ea? -Odrasle pentru Dumnezeu! (Maleahi 2,15). Aceasta e pretenţia lui Dumnezeu de la căsătorie; – şi după atare roade tânjiţi şi voi băgând de vină celor pe care le-aţi adus.
Tămăduirea slăbănogiei neamului de-aci începe! Asta i-ar fi iertarea!”
Și vă recomand să citiți tot acest articol de la noi de pe site, ca să înțelegeți mai bine de ce se intitulează: ”Despre dragoste”!

Doamne ajută!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie


  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.