postul

0
0

Sărut mâna, părinte ce părere aveţi despre sfaturile părintelui Ilarion Argatu? Ne spune nouă oamenilor că dacă vrem să ni se împlinească o dorinţă şi anume înţelegerea în familie, să ne căsătorim, ascultare de la copii şi altele să ţinem post negru 9 zile de luni adică ziua de luni începutul săptămânii. Ce părere aveţi?

  • You must to post comments
0
0
Din ceea ce am citit şi eu din recomandăriele părintelui Ilarion aş vrea să vă atenţionez că el menţionează şi faptul că postul trebuie întotdeauna însoţit de: spovedanie (căinţă, întoarcerea de la păcat), milostenie, fapte bune şi împăcarea cu aproapele. Deasemenea ca şi Sfânta Scriptură , recomandã postul însoţit de rugăciune ca arme în luptă cu diavolii, cu bolile şi cu ispitele. Şi recomandã, după caz şi situaţie, zile mai puţine sau mai multe de post, post mai uşor sau mai aspru, rugăciuni mai multe şi mai mari (Sf.Liturghie, Sf.Maslu, Exorcisme, Acatiste, Sfeştanie, s.a.m.d), metanii mai puţine sau mai multe, lumânări mai puţine sau mai multe, s.a.m.d. Numărul lor este diferit dar, se caută ca, numărul să aibã un simbol de care vrăjmaşul să se teamã şi să asculte, aşa cum ar fi numerele:
– 3 -În numele Sfintei Treimi;

– 7 -În numele celor şapte Sf.Taine;

– 9-În numele celor 9 cete cereşti pe care le chemi în ajutor;

– 12 -În numele celor 12 Apostoli;

– 13 -În numele celor 12 Apostoli şi a Maicii Domnului;

– 40 -În numele celor 40 de zile postite de Mântuitorul în Muntele Carantaniei respingând ispita şi alungând pe diavol. Dar acelaşi părinte şi avertizează că uneori un fel de post şi rugăciuni însă, rămâne fără efect şi fără rezultat. Cauza poate fi lipsa de credinţă, necăinţa pentru păcatele grele sau armele cu care ne luptăm trebuiesc mai întărite: postul şi rugăciunea. Deasemenea părintele Ilarion menţionează că aceste recomandări ale sale sunt pe lângă rânduielile bisericeşti stabilite de Sfinţii Părinţi, pentru a spori şi mai mult evlavia şi râvna credinciosului care se vrea îmbunătăţit în cele duhovniceşti şi nu exclud rânduiala Sfintei Biserici cu privire la post, rânduială ce stă scrisã în Sfânta Tradiţie de Sfinţii Părinţi. Nu sunt deci cu nimic dăunătoare aceste sfaturi, dar nu trebuie să priviţi totuşi postul un simplu mijloc de a ne îndeplini dorinţa. Căci rostul lui este altul, fiind însoţit şi de rugăciune are scopul de a ne curăţi sufletul şi apropia mai mult de Dumnezeu. Dar atât cât nu faceţi din împlinirea dorinţilor scopul prioritar, dar căutaţi mai mult îndeplinirea poruncilor Domnului şi dreptatea sa, vor fi auzite şi rugămintele d-ră.

Toate ce le faceți să le faceți spre întărirea voastră sufletească.

Prot Victor Mihalachi

 

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.