Creştin fără cult

0
0

Sărut mâna! Am cunoscut de curând o femeie, având unele discuţii am sesizat că n-ar fi ortodoxă, am întrebat-o ce religie are, a refuzat să-mi spună schimbând frumuşel subiectul, azi în cele din urmă a spus că este o creştină fără cult şi atât fără alte explicaţii. Din vorbele ei pare o credincioasă desăvârşită, are numai vorbe de bine, ba chiar m-a binecuvântat de două ori. Aş vrea să ştiu dacă se poate ce fel de religie e aceasta şi în ce crede ca pe viitor să ştiu la ce să mă aştept din partea ei. Doamne ajută!

  • Ioniță Florentina a întrebat 13 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Citind această întrebare mi-am adus aminte spusa: “Fără tată, fără mamă, fără spiţă de neam, neavând nici început al zilelor, nici sfârşit al vieţii” (Evrei 7:3). Chiar și neoprotestanții, penticoastali, adventiștii, baptiștii, martorii lui Iehova fac parte legal să zicem, de niște culte, însă Biserica Ortodoxă le consideră secte. Această persoană nu face parte, din spusele ei, nici de un cult, nici de o sectă, practic așa, a nimănui. Noi, creștinii ortodocși suntem sub ascultarea bisericii, care la rându-i îl are cap pe Hristos! Orice creștin e toată viața sub ascultare și ucenic, următor lui Hristos. Eu însă așa o văd pe această persoană: poate și cunoaște pe dinafară Biblia și încearcă să fie bună, nu vreau să judec, dar de capul ei, practic afară de turma lui Hristos (creștinii). Parcă ar fi un chimval care răsună, dar pe dinăuntru e gol. Nu e de mirare, doar și diavolii cunosc pe dinafară Biblia dar în neascultare și întuneric sunt. Și Domnul spune: ”De nu se va naște cineva de Sus, nu poate intra în Împărăția cerului.” Deci noi, creștinii știm de unde venim și unde ne ducem, iar ce este în afară de aceasta – înșelare este!

„Cine seamănă în firea pământească va secera din firea pământească putrezirea, dar cine seamănă în Duhul va secera din Duhul Viața Veșnică” (Galateni 6;8)

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.