Sf. Spovedanie

0
0

Doamne ajută părinte, în primul rând doresc să vă mulţumesc pentru sprijinul acordat. Părinte sunt însurat de un an de zile şi ne înţelegem foarte bine cu soţia şi împreună ne străduim să trăim creştineşte. Problema este că preotul nostru duhovnic a refuzat să ne spovedească deoarece avem relaţii trupeşti (marţi, joi, sâmbătă până la ora 18, îar în zilele de post deloc) ferindu-ne deocamdată de sarcină (metoda calendarului). Noi am rămas tulburaţi că nu putem fi spovediţi ştiind că nu suntem vrednici de Sf. Împărtăşanie. Dorim să facem anul acesta un copil. Părinte, ce avem de făcut dacă părintele duhovnic nu doreşte să ne spovedească?

  • Ovidiu a întrebat 13 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Dragă Ovidiu, nu pot şti de ce duhovnicul d-ră nu vrea să vă mărturisească, poate de atât că cât după părerea sa continuaţi de a vă proteja de a nu avea copii, şi deci mergeţi împotriva voii Domnului nu are rost să vă mărturisiţi şi să reveniţi din nou la păcat. Oricum consider că ascultarea de duhovnic este prioritară pentru mântuirea sufletului. Şi cel mai bine să discutaţi cu el aceste momente, căci oricum nu avem ca scop să vă înlocuim duhovnicul, dar doar să vă răspundem la unele frământări.  

„Ce înseamnă să fii ucenic? Să te pleci cu mintea, spune Teofi Părăian de la Sâmbăta. Nu eşti tu mai deştept decât Avva. Nu ştii tu mai multe decât Mai Mult Ştiitorul. Eşti Neştiutorul. Eşti prost. Nu ca şi cum, ci pur şi simplu, în sensul înalt al sărăciei cu duhul. Adică fericit. Îţi goleşti mintea de prostia inteligenţei orgolioase. Accepţi porunca, răspunsul ferm al Celuilalt. Asemeni lui Petru la pescuirea minunată.”

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.