Mitropolitul Cristofor al Cehiei şi Slovaciei în vizită la Chişinău
În dimineaţa zilei de 23 Martie 2009, PF Cristofor, Mitropolitul Cehiei şi Slovaciei, a fost întâmpinat în aeroportul din Chişinău. Primatul Bisericii Ortodoxe din Cehia şi Slovacia a întreprins o vizită canonică în Republica Moldova. Mitropolitul Cristofor a fost întâmpinat de ÎPS Mitropolit Vladimir şi un sobor de preoţi, precum şi de reprezentanţi ai corpului diplomatic.
S-a deplasat la Catedrala Mitropolitană, unde Mitropolitul Vladimir i-a prezentat principalele sfinţenii, după care a urmat vizitarea Palatului Mitropolitan.
A fost sfinţită prima piatră de temelie a viitoarei Centrale electrice din raionul Ungheni din s. Zagarancea. A fost prezent preşedintele ţării, conducerea de vârf a republicii şi raionului Ungheni. Mitropolitul Cristofor a fost însoţit de un grup de oameni de afaceri din Cehia, care vor implementa proiectul de la Ungheni.
Ierarhii au vizitat Mănăstirea Căpriana, făcându-se o incursiune în istoricul vieţii eclesiale, în special monahale, pe teritoriul ţării noastre. PF Cristofor a rămas impresionat de sfinţeniile acestui pământ pravoslavnic, exprimându-şi dorinţa de a stabili o frumoasă colaborare între cele două Biserici.
www.mitropolia.md

оперативная полиграфия