Ministerul Justiţiei promite undă verde tuturor sectelor în Republica Moldova
„Vrem să începem un dialog sincer şi continuu, şi vă declar că, de principiu, nu ne vom opune înregistrării nici unui cult”. Aceasta este declaraţia Ministrului Justiţiei din Republica Moldova, Constantin Tănase. Se pare că, nici în Uniunea Europeană nu există o lege a Cultelor, care să deschidă atâtea oportunităţi pentru secte ca cea din Republica Moldova! Vai şi amar cel aşteaptă pe poporul ăsta! Ministerul Justiţiei a început procesul de deblocare a dosarelor mai vechi care au fost depuse până acum la minister de către reprezentanţii cultelor. „În câteva luni se doreşte de a atinge nivelul în care reprezentanţii cultelor nu au obiecţii faţă de autorităţi, iar autorităţile nu încearcă să împiedice activitatea entităţilor religioase”.
Declaraţia aparţine Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, care a avut azi, 1 decembrie, o întrevedere cu reprezentanţi ai cultelor din Republica Moldova, transmine serviciul de presă al Ministerului Justiţiei.
Ministrul a invitat reprezentanţii cultelor din Republica Moldova la o masă rotundă pentru a discuta despre perfecţionarea cadrului normativ şi instituţional privind cultele religioase în vederea prevenirii discriminării pe criterii confesionale.
„Vrem să începem un dialog sincer şi continuu, şi vă declar că, de principiu, nu ne vom opune înregistrării nici unui cult. Dar, există acele prevederi legale, care stabilesc anumite condiţii, nu tot timpul acceptate de către reprezentanţii cultelor, ceea ce creează impedimente de înregistrare”, a comunicat Alexandru Tănase reprezentanţilor cultelor.
Potrivit aceluiaşi comunicat, Tănase a menţionat că scopul autorităţilor este de a asigura fiecărui cetăţean libertatea confesiunii şi prin acţiunile sale şi actele legislative pe care le emite, Ministerul Justiţiei va încerca să instaureze o anumită linişte şi cooperare între entităţile religioase.
În cadrul mesei rotunde cu au fost identificate deficienţele cu care se confruntă reprezentanţii cultelor, în vederea perfecţionării cadrului normativ pentru a putea preveni discriminarea pe criterii confesionale, iar propunerile reprezentanţilor cultelor şi a altor reprezentanţi ai societăţii civile urmează să fie expediate Ministerului Justiţiei pentru a fi analizate.