Chifteluțe de cartofi cu sos de roșii
Ingrediente: 5-6 cartofi, 4-5 căței de usturoi, făină, ulei, 2 roșii,o ceașca mică de bulion, 1 ceapă, busuioc, 1 gogoșar(ardei)verdeață, vegeta, sare, piper.
Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă. Dupa ce s-au răcit se dau prin răzătoarea mare, se adaugă usturoiul pisat, o lingură de vegeta, o lingură de făină și se amestecă. Se ia cu o lingură din compoziție, se dă forma unei chiftele, se dă prin făină și se prăjește în ulei încins.
Pentru sos: ceapa și ardeiul se curăță, se taie mărunt și se călesc 5 minute în ulei. Se adaugă roșiile decojite, tăiate felii, bulionul, sare piper, vegeta, busuioc. Se fierbe 10 minute.
Poftă bună!
Aministraţia Ortodoxia.md