Sarmale de post

Ingrediente: 1 cană de orez; 500g de ciuperci; 2 morcovi; 2 cepe; 2 linguri de ulei; 1 lingură delikat; o varză acră, piper, sare, 500g de suc de roșii

Mod de preparare: Ciupercile și ceapa sunt date la mixer, până se obține o pastă mai groasă. Morcovul este ras, peste el se adaugă uleiul și delikat-ul și este pus spre a fi înăbușit. Peste morcov, adaugam orezul si putina apa. Dupa ce orezul este fiert, se amesteca cu ciupercile si ceapa trecute prin mixer. Se lasa sa se raceasca dupa care se infasoara sarmalele. Pe fundul cratitei in care vor fi puse sarmalele, punem un strat de varza. Peste sarmale vom aseza un alt strat de varza, sucul de rosii cu doua cani de apa si doua frunze de dafin. Acoperim cratita si o lasam la cuptor 3 ore. Pofta buna!

Putem imbogati reteta de sarmale, adaugand in compozitie: stafide, nuca sau diferite legume.


Poftă bună!

Aministraţia Ortodoxia.md