Tort de post cu cremă de banane
Blat:
* 1 pahar zahăr
* 1 pahar apă minerală
* 1 și jumătate pahar faină
* 1/2 pahar ulei
* 1 lingură gem
* 1 lingură nucă macinată
* 1 lingură cacao
* 1 lingură pesmet
* esență de rom
* 1 pliculeț praf de copt
Se amestecă toate ingredientele și se împarte compoziția în două. Se coc două foi în tava rotundă. Timp de coacere: 20 min. la 180°C.
Crema:
* 2 banane
* 1 lămâie
* 1/2 pachet margarină (pentru copt)
* 1/2 cană zahăr (pudră)
* 4 banane (pentru ornat)
Se pasează cele două banane, se amestecă cu coaja rasă și cu zeama de la lămâie, cu margarine alifiată și zahărul. Se omogenizează compoziția, apoi se dă la rece 10 minute. Dacă după cele 10 minute vi se pare prea lichidă, se poate amesteca cu puțin gris fiert cu apă.
Când s-au răcit, foile se umplu și se acoperă cu crema de banane. Se ornează apoi cu felii de banană.
La mulți ani!
Aministraţia Ortodoxia.md