Londra: Slujbă creştină pentru oamenii morţi în stradă

O ceremonie religioasă creştină a fost săvârşită în ziua de 10 noiembrie 2011, în memoria şi pentru odihna veşnică a oamenilor fără casă din Marea Britanie, care au murit în aces an datorită bolilor şi condiţiilor vitrege de trai. O listă cu 146 de nume de oameni singuri şi fără nici un ajutor, a fost citită public, pentru a aminti durerea acestora şi pentru a încuraja pe oameni să-i ajute.

Slujba s-a desfăşurat la Londra şi a fost organizată, ca în fiecare an în trimpul „Săptămânii de Comemorare a celor adormiţi”, în Biserica Saint Martin in the Fields.

 

Au luat parte voluntari şi lucrători din organizaţiile umanitare, dar şi membri ai multor Biserici creştine, care ajută pe oamenii vulnerabili.

Reverendul Richard Carter de la biserica St Martin-in-the-Fields, care a prezidat slujba, şi-a intitulat predica: „Pierduţi şi găsiţi”. În aceasta a vorbit despre adevărata casă a oamenilor, în braţele Tatălui ceresc, dar şi de necesitatea celorlalţi de a ajuta pe cei care şi-au pierdut cele mai elementare mijloace de trai.

www.doxologia.ro