Risa Levitt Kohn, profesor de Biblie ebraică şi Iudaism la Universitatea San Diego a spus pentru Discovery News: „Poţi vedea de aproape cel mai vechi pergament de legi care au influenţat atât de mult religiile occidentale şi cultura seculară. Într-adevăr acest text are cea mai mare influenţă în legile civile şi penale”.
„Cele Zece Porunci” fac parte din Manuscrisele de la Marea Moartă, un grup de 900 manuscrise care au fost descoperite de păstorii beduini între 1947 şi 1956, într-u complex de peşteri din partea de nord a lacului.
Sursa manuscriselor este încă în dezbatere, deşi cei mai mulţi cercetători cred că aparţineau unei secte religioase iudaice numite esenieni. Manuscrisul expus acum datează dintr-o perioadă între anul 50 B.C. şi 1 A.D.
Textul este în limba ebraică şi este extras din Deuteronom, fiind folosit ca un obiect de rugăciune. Cel mai vechi manuscris cu Poruncile dumnezeieşti este numit Papirus-ul Nash, descoperit în Egipt şi expus la Universitatea din Cambridge, fiind datat în 150 B.C..
Pergamentul este făcut din piele de animal şi este extrem de fragil. El poate fi afectat de lumină şi temperatură, aşa încât vizitatorii nu vor avea permisiunea să-l atingă.