Ingrediente:
300 gr tăieței lați (de post)
200 gr nucă
50 gr mac
5-7 linguri stafide
6-8 linguri zahăr
1 linguriță școrțisoară
1 lingură margarină
Mod depreparare:
- Se fierb pastele în multă apă cu puțină sare conform instrucțiunilor de pe pachet.
- În acest timp se macină cu mașina de măcinat cafea sau în robot nuca, apoi macul. Se amestecă cele două cu zahar și scorțisoară.
- Stafidele se pun la înmuiat cu puțină apă călduță și un strop de rom.
- Se scurg pastele de apă și se așează într-un bol mare. Nu se trec sub jet de apă. Se adaugă margarina peste pastele fierbinți și se amestecă pînă margarina e topită.
- Se adaugă amestecul de nucă și mac. Se scurg stafidele de apă și se adugă și ele peste paste. Se amestecă bine și se serveste cald sau rece.
www.ortodoxia.md