Ingrediente:

300 gr tăieței lați (de post)
200 gr nucă
50 gr mac
5-7 linguri stafide
6-8 linguri zahăr
1 linguriță școrțisoară
1 lingură margarină

Mod depreparare:

  1. Se fierb pastele în multă apă cu puțină sare conform instrucțiunilor de pe pachet.
  2. În acest timp se macină cu mașina de măcinat cafea sau în robot nuca, apoi macul. Se amestecă cele două cu zahar și scorțisoară.
  3. Stafidele se pun la înmuiat cu puțină apă călduță și un strop de rom.
  4. Se scurg pastele de apă și se așează într-un bol mare. Nu se trec sub jet de apă. Se adaugă margarina peste pastele fierbinți și se amestecă pînă margarina e topită.
  5. Se adaugă amestecul de nucă și mac. Se scurg stafidele de apă și se adugă și ele peste paste. Se amestecă bine și se serveste cald sau rece.

www.ortodoxia.md