Adevărul e că greutățile sunt un examen pentru orine familie. De foarte multe ori greutățile ne-au ajutat, pentru că au trezit impulsul de a fi și mai aproape unul de celălalt.
Pentru mine familia ideală nu este familia fericită, care nu cunoaște necazurile. O asemenea familie este utopică. Viața înseamnă necazuri, chear și pentru cei care au grămezi de bani. Pentru mine familia ideală este familia împlinită în care domnește dragostea și înțelegerea și datorită cărora necazurile sunt depășite cu bine.
Tinerii nu se mai căsătoresc pentru că nu înțeleg că viața este o cale a mîntuirii în care greutățile și necazurile sunt trimise sau îngăduite de Dumnezeu spre binele oamenilor. În momentul în care un tînăr fuge de ideea întemeierii unei familii, fuge de rostul pentru care a venit pe lume (evident, excepție fac cei care vor să intre în mănăstire). Dar oricît de tare am figi de familie, nu putem figi de rostul nostru în lume. Ne putem ascunde în diferite pasiuni. În creșterea animalelor sau în dorința de a obține diferite diplome, ne putem ocupa timpul cu călătorii în locuri interesante, dar nu putem schimba rostul pentru care ne-a creat Dumnezeu – mîntuirea.
Sursa: ”Cartea nunții”, Danion Vasile, pag. 64