În oraşul Ajiro a început construcţia primei mănăstiri ortodoxe din Japonia, închinată Sfântului Nicolae, luminătorul Ţării Soarelui Răsare.
Arhimandritul Gherasim şi monahul Solomon au oficiat, în data de 3 iulie, prima rugăciune (moleben) pe locul unde va fi construit aşezământul monahal. Terenul a fost achiziţionat la sfârşitul lunii iunie 2018.
În anul 2005, Mitropolitul Daniel de Tokyo şi Japonia a solicitat Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Rusiei sprijin pentru renaşterea vieţii monahale din Ţara Soarelui Răsare.
Biserica Rusiei a trimis spre ajutor mitropolitului Daniel pe Arhimandritul Gherasim de la lavra Sfântul Serghie.
Viitoarea mănăstire deţine o Evanghelie în traducerea realizată de sfântul Nicolae în limba japoneză. Mai multe exemplare vor fi puse la dispoziţia Catedralelor Ortodoxe din Tokyo, Kyoto şi Sendai.
Biserica Ortodoxă din Japonia
Biserica Ortodoxă din Japonia este o biserică autonomă, al cărei conducător este confirmat de Patriarhia Moscovei.
Sfântul Nicolae al Japoniei (cu numele de botez Ivan Dimitrievich Kasatkin) a dus Ortodoxia în Japonia în secolul al XIX-lea.
În 1861 el a fost trimis de Biserica Ortodoxă Rusă la Hakodate, Hokkaido, ca preot al capelei consulatului rus.
În afară de câteva călătorii scurte, Sfântul Nicolae a rămas în Japonia chiar şi în timpul războiului ruso-japonez (1904-1905) şi a răspândit Ortodoxia în toată ţara, fiind hirotonit primul episcop al Bisericii Ortodoxe a Japoniei.
Sfântul Nicolae a fondat Catedrala din Tokyo, în districtul Kanda, şi a petrecut peste jumătate de secol acolo; de aici numirea de Nikorai-Do dată de credincioşii Catedralei Învierii Domnului din Tokyo.
Sursa: basilica.ro
… https://cubreacov.wordpress.com/2015/05/03/cuviosul-anatolie-romanul-pelerin-in-tara-sfanta-si-muntele-sinai/ (VLAD CUBREACOV)
Misiunea bisericească rusă din Japonia, în an[ul] 1886, luna iulie, a fost în următoare stare, după raportul PS Nicolae, episcop de Revel, capul acestei misiuni:
comunități religioase au fost 205,
sacerdoți 16, din care un episcop (Nicolae), un arhimandrit (Anatolie), 1 egumen, 2 ieromonahi, din care 1 japonez, 8 preoți, 3 diaconi, toți japonezi,
2 membri mireni ai misiunii,
predicatori au fost 104,
creștini 12 546.
S-au botezat în anul expirat 1 470 [de] persoane, s-au căsătorit 46 [de] persoane, au decedat 199 [de] persoane.
Edificii bisericești au fost 148.
S-a cheltuit de creștini, pentru întreținerea predicatorilor și alte necesități bisericești, suma de 4 815 yeni și 15 syeni[14].
După adunarea eparhială, care a avut loc la 30 iunie – 4 iulie 1886, la Tokio, sub președinția episcopului Nicolae, numărul sacerdoților din[tre] japonezi s-a mărit; îndată după adunare trei japonezi s-au hirotonisit preoți la bisericile din Maebashi, Sanum și la insula Kyushu; egumenul Vladimir, din cauză de boală, s-a întors în Rusia, iar ieromonahul Gheorghe a plecat la Muntele Athos. .
Comentariile sunt închise.