Copii in biserica

0
0

Bună ziua, părinte. Eu am o așa întrebare. Am trei copilași de 5, 3 și respectiv un an. Cred că înțelegeți că așa copii mici nu-i poți obliga să stea în biserică la Liturghia întreagă. Cu toate că eu vreau foarte mult să-i învăț acest lucru și părerea mea este că trebuie obișnuiți cu asta de mici. Întrăm dimineața la Sf. Liturghie însă pe parcurs copilașii mei încep să ceară apă sau spună că doresc la WC. Încerc să-i țin maxim liniștiți însă observații de genul ”Liniștiți copii”, apar mereu. Odată chiar starosta mi-a spus să ies din biserică cu copii cu tot, atunci foarte tare m-am supărat și am plâns toată slujba afară. Stăm mereu lângă ușă ca să nu incomodez pe Părinte însă nu ajută. Acum în fiecare duminică stăm afară. În biserică întrăm doar la împărtășanie. Cred că vă închipuiți că Liturghia eu nu o ascult. Copii odată scăpați afară nu-i mai ții locului. Sfătuiți-mă vă rog mult ce să fac. Ce folos din mersul meu la Biserică dacă eu nu ascult un cuvânt din Liturghie. Și cum să-mi învăț copii să înțeleagă cât e de necesar și important să ascultăm liniștiți cuvântul Domnului. Vă mulțumesc din suflet.

  • You must to post comments
0
0

În primul și în primul rând, vă rog din toată inima să nu vă lăsați influiențați de starostă sau de altcineva… Nu se merită! Copiii sunt copii. Și, chiar de se joacă, chiar de se zbenguie prin Biserică, nu se merită de-i alungat afară, sau de-i bruscat. De altfel, nu-i mai vezi în Biserică.

Părerea mea, este să veniți puțin mai târziu, să zicem, la Sfânta Evanghelie, ca copiii, să nu reușească să-și epuizează forțele! Dar, încă odată mă repet, categoric nu vă lăsați influiențați de toate vorbele! Dumnezeu să vă ajute!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.