0
0

Bună seara, părinte! Numele meu este Valentin şi doresc să vă întreb, părinte, atunci când greşim, de exemplu natura meseriei mele îmi impune să asigur respectarea legii, iar uneori aceasta mai necesită şi puţina forţă, desigur prima dată încerc cu vorba bună, dar apoi nu mai merge. Îmi pare rău! Cum sa fac? Şi mai am o întrebare: am fost într-o perioadă mai grea şi am sunat la un preot de la Mănăstirea Hadambu, i-am spus problema mea şi dumnealui mi-a zis ca să citesc la miezul noptii Paraclisul Maicii Domnului până la relevlion. A trecut revelionul şi eu am mai continuat să-l citesc, dar ca în ultima perioadă am deznădăjduit şi nu am mai citit, pot citi în continuare? Sau pentru că am fost nenorocit şi m-am îndepărtat nu mai sunt demn să-l citesc? Merit să fiu pedepsit pentru că am fost un nenorocit şi sunt un nenorocit.

  • Valentin a întrebat 11 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

La prima Dvs. întrebare, răspunsul îl avem din Sfânta Scriptură! Atunci când ostașii s-au apropiat de Sfântul Ioan Botezătorul și l-a întrebat ei ce să facă, Sfântul Ioan nu le-a spus să se lepede de slujba lor, ci doar să nu ia mai mult decât li se cuvine, să se mulțumească cu simbria lor. E același caz și la Dvs. Dacă munca Dvs. presupune ca respectarea legii să se asigure câteodată cu forța, e cazul să o aplicați. Numai, să nu o faceți din plăcere, sau, pentru scopuri personale și meschine, ci doar pentru a asigura respectarea legii, după cum ați precizat!

Cât ține de Paraclis și de toate celelalte probleme din viața Dvs., frate trebuie să le hotărâți dimpreună cu părintele duhovnic, iar dacă nu-l aveți, să vi-l căutați! Nu se poate de rămas nepăsător față de propriul suflet!!!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.