0
0

Doamne ajută. Cu ani în urmă am auzit într-o predică a preotului Tănase de la Valea Plopului (România) că TERITORIUL ACTUAL AL ROMÂNIEI ar fi primul menționat în Biblie (Facerea 2:11). Am căutat mult pe net asta și am aflat că râul Pison (Chison) este de fapt Dunărea. Celelalte 3 râuri ale Edenului se pot afla repede: Tigru, Eufrat și Ghihon (Nilul) care trece prin țara Cush (Etiopia). La sfârșitul Bibilei sunt hărțile și acolo DOAR DUNĂREA este un râu (fluviu) mai însemnat. Am dreptate sau mă înșel? ps: asta nu ne face cu nimic speciali în comparație cu alte neamuri…

  • Dumitru a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. E greu de acceptat ipoteza dumneavoastră. Și nici nu pot să accept că părintele a rostit acesta. Poate a făcut o comparație sau o sinonimitate. Mie îmi pare următoarea ipoteză mai reală și mai clară. Cartea Genezei este sursa principală din Scripturi cu privire la geografia Edenului, dar de fapt conţine puţine informaţii asupra Grădinii în sine. Aşezarea Grădinii Eden rămâne un subiect controversat şi speculat. Povestea Creaţiei din Geneză relatează locul geografic al Eden şi al Grădinii între patru râuri Phison, Gosen, Tigru, Eufrat, şi trei regiuni Havila, Asiria şi Cuş (deseori tradus ca Etiopia). Sunt ipoteze ce situează Edenul la sursa râurilor Tigru şi Eufrat (nordul Mesopotamiei în Irak, Africa şi Golful Persic.Mie îmi pare această teorie mai acceptabilă cum că Edenul a fost în Orientul Mijlociu. AStfel încât grădina Edenului a fost situată la capul Golfului Persic, unde râurile Tigru şi Eufrat se varsă în mare la 29°47′0″N 48°38′0″E / 29.78333, 48.63333,În această teorie, râul biblic Gihon corespunde cu Al-Qurnah din Irak, iar râul Pison corespunde cu sistemul de râuri Hafar Al-Batin (de asemeni numit astăzi răul Kuwait) ce acum 2,500 – 3000 de ani în urmă, scălda partea acum secată a peninsulei arabe ce izvora din munţii Hijaz, 900 de kilometrii spre sud-vest. Dar ipoteze au fost multe și sunt. Și ceea ce accept eu e o ipoteză însă ceea ce voi folosi mai jos, la locul de încheiere, este cel mai important și pentru mine:

Și în concluzie făcând o mică comparație între cuvinte ași spune: Ferice de cei care nu aparțin acestor locuri, dar au crezut în cele întâmplate acolo, căci a unora ca acestora este mântuirea.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.