Vreau Schimbare

0
0

Sărut mâna, Scump Părinte Vitalii! Vă mulţumesc din suflet pentru răspunsul dat, mi-a dat speranţa spre schimbarea mea. Vreau să vă întreb: Cum pot primi sau să găsesc această iubire?Căci cred că aceasta este problema mea, nu am dragoste pentru oameni sau a face ceva! Învăţaţi-mă să găsesc iubirea, vă rog din toata inima, ajutaţi-mă să iubesc!!! Mulţumesc mult! Domnul să vă dea înţelepciune!

  • Anastasia a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Dragă Anastasia , scumpul nostru magistru în teologie Vitalie nu este preot încă cu părere de rău dar vom ruga pe Bunul Nostru Dumnezeu cât mai curând săi îmbrace pe umeri haina grea a preoției eu sper ca articolul de aici să vă fie de folos şi spre luminarea minții. Domnul să vă ajute pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu milueștene pe noi.

Prot Victor Mihalachi

Doamne ajută. Doream demult să răspund la această întrebare, dar tare greu îmi era să spun din nou că încă nu sunt preot. Nu odată am spus și m-am repetat. Dar văd că iubitul meu părinte duhovnicesc Victor mi-a venit în ajutăr. Mulțumesc Domnului pentru existența lui. Mi-a fost mereu ca un toiag de sprijin în activitatea mea! Și sper să îi aduc și eu lui cândva un zâmbet pe obraz, dar mai mult în suflet. Să îmi trăiești părinte mulți ani fericiți. Acum în ce privește dragostea. Iubită soră întru Hristos Anastasia, nu este atât de ușor să înțelegem această frumoasă virtute. Țin să anunț că ca și orice alt lucru și dragostea poate fi descoperită din moturile de existență a ei. Și adevărata dragoste o putem descoperi din cuvintele Apostolului PAvel: „Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată”. Am putea numi aceste puține versete cu un conținut atât de bogat: difiniția dragostei. Însă vă spun sincer. Apostolul a ajuns la această stare a dragostei. Deci și noi ca și oameni putem să ajungem la această stare. Însă alte cuvinte ale apostolului ne ajută să înțelegem în ce stare era el atunci când spunea aceste frumoase gânduri atât de ziditoare. Iată ce spune el despre trăirea lui: „nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa de acum, în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine”. Deci! Mai întainte de a ajunge la practicarea dragostei adevărate trebuie să ne conformăm acestor cuvinte pline de adevăr: „nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăieşte în mine. Eu cred că odata ajunși la această stare orice virtute este posibilă. Însă vrea să vă spun că multe căderi veți avea căci urcușul este și anevoios. Dar este posibil. Înainte de a înfăptui virtutea iubirii adevărate încercați să vă faceți puțină rânduială în interiorul personal și să aveți o iubire față de voi înșivă. Deci porniți de la voi. Încercați să vă iubiți sufletul și să-l conformați Mântuitorului. Ca și simpli oameni este imposibil să avem acea iubire după care tânjiți. Și ca și cuvânt de încheiere vreau să vă spun că: „Începutul tuturor lucrurilor este credința”. Să ne ajute Bunul Dumnezeu să reușim să atingem aceste culmi ale fericirii divine lăsate pentru noi în această viață și să ne bucurăm în trăirea lor.

Hristos să fie viața noastră și să murim împreună cu El.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.