Mulțumiri

0
0

Doamne ajută! În primul rând vreau să vă urez sărbători fericite și Noul An să fie plin de bucurii, în al doilea rând specific că sunt persoana care a scris la întrebarea cu numărul 3461 categoria viața de zi cu zi. Vă mulțumesc că ați lăsat-o pe dna / dra Georgiana să răspundă. Dnă / dră vă mulțumesc și aveți dreptate în aproape tot, dar m-am rugat mult până să ajung la acest duhovnic. E un preot bun, dar nu și pentru mine. Asta e. M-am obișnuit. Ați spus că știu ce trebuie să fac. Știam, nu mai știu. Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase și am simțit că le-ați scris cu dragoste, pentru care vă mulțumesc. Vreau să mai mulțumesc și Anei, dar țin să specific că-n toată suferința dumneavoastră Dumnezeu v-a mângâiat și atunci când un suflet este mângaiat de Dumnezeu uită de toate suferințele și toată durerea se transformă în bucurie, urâtul devine frumos, și cel mai important Dumnezeu dă sens suferinței. Cred că înțelegeți la ce mă refer. Îi mulțumesc și dnei / drei Aura pentru rugăciunea: „Nimic fără Dumnezeu”. Vreau și dvs părinților să vă mulțumesc pentru acest site și lui Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie. S-a întâmplat că de fiecare dată când am avut o tulburare sufletească dânsul să răspundă la întrebarea adresată. Vă mulțumesc și vă doresc un an nou plin de împliniri, Alina.

  • You must to post comments
0
0

Bună ziua soră Alina. Dvs spuneați: ”Nu suport când văd oameni care nu au suferit pentru a afla adevărul pentru a deveni ortodocși au tot și în plus Domnul le dă, iar mie îmi ia.” Dar dacă  dvs ați suferit și știți ce înseamnă a fi ortodox și totuși deznădăjduiți, cârtind împortiva lui Dumnezeu, cu ce sunteți mai bună decât cei ce nu cred sau față de cei fără probleme, care trăiesc bine și au de toate?! Încetați a mai judeca și privi cum trăiesc cei din jur, și luați aminte la sine, bucurându-vă că aveți necazuri, ispite, căci așa se ajunge la mântuire, căci și Domnul a spus: ”Eu pe cine iubesc pe acela îl pedepsesc.” Deci luați-o ca pe o cercetare a lui Dumnezeu și mulțumiți-I neîncetat, iubind pe orice om din inimă, cu suflet curat, fără prejudecăți și iscodiri vrăjmașe, căci vă veți pierde sufletul astfel. Nu uitați că toată Evanghelia propovăduiește una, într-un cuvânt: Iubirea și cu ea în suflet față de sărac și bogat, păcătos și bubos să fiți, astfel vă veți regăsi credința, nădejdea, apropierea de Dumnezeu. Uitați-vă primprejur și veți vedea câți suferinzi, lipsiți și bolnavi sunt, câți necăjiți și înfometați și încercați să vă gândiți și ajutați pe alții, uitând definitiv de sine, astfel veți vedea viața prin altă prismă și vă veți alina sufletul cu cei ce au dureri, lipsuri ca și dvs, dar care nu-și pierd nădejdea, nici credința. Sufletul umil, care se dedă altora cu dragoste, e răsplătit cu fericire duhovnicească și duhul Sfânt își face lăcaș la el, dealtfel și credința se întărește și binecuvântarea Domnului e peste el. Deci încetați a vă privi ca pe o victimă și pocăiți-vă, cerând iertare lui Dumnezeu pentru cârtire și-I mulțumiți pentru dragostea Lui față de noi toți, de pâinea de zi cu zi și de zilele cu pace, căci noi nici nu ne dăm seama ce comoară avem și cum o vindem pe nimic.

Doamne, iartă-ne, căci nu știm ce facem, gândim, spunem. Făptura leapădă pe Ziditorul său, când ar trebui să alearge și să-i caute iubirea, să-i cucerească încrederea și să-I dedice viața, sufletul. Deci, fraților, să ne trezim din iadul păcatelor și să ne aducem aminte că orice zi poate fi ultima, avem oare pregătit răspuns bun la Judecată?!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.