balanţa păcate-virtuţi

0
0

Sărut mâna, Părinte. Urmăresc postul de televiziune creştin ortodox Trinitas, unde învăţ multe lucruri folositoare, pe care le-aş dori comentate mai îndelung decât le aud la Sfânta Predică la Biserică, pe care abia o aştept. Însă în toate emisiunile, şi nu numai la televizor, peste tot, nu pot să nu observ faptul că se vorbeşte mai mult ca unor creştini neadevăraţi, unor creştini doar cu numele, e o luptă dusă de Sfinţii Părinţi parcă cu o populaţie creştin ortodoxă surdă şi care păcătuieşte non-stop. De ce nu putem şi noi fi credincioşi adevăraţi, să nu se mai plângă Părinţii de păcătoşeniile noastre? Tot timpul numai auzim ce trebuie făcut împotriva păcatelor, ca şi cum mergem dintr-un eşec duhovnicesc în altul. De ce nu suntem în stare să facem lucruri bune, creştineşti, de ce ni se pare greu să plecăm urechea la învăţături de credinţă ortodoxă care este, fraţilor, fiţi siguri, credinţa Adevărată! Pentru că musulmanii şi iudeii pe care i-am cunoscut în viaţa mea (cu credinţe discutabile şi eronate) au nişte obiceiuri şi o disciplină şi o fidelitate strictă faţă de rugăciune şi ritualuri care ar trebui să îl pună pe creştinul ortodox pe gânduri. Noi de ce nu ne putem ruga lui Dumnezeu cu o fidelitate la fel sau şi mai mare decât a lor? De ce nu ne dorim să fim în comuniune cu Dumnezeu şi nu dorim ca ortodoxia să facă parte din stilul nostru de viaţă? Of, haideţi să luptăm mai mult, cu inima şi mintea treze, pentru ca Dumnezeu şi credinţa ortodoxă nu sunt basme de copii. Este Adevărul. Şi cine a trecut o dată prin necazuri cu bine, nu se poate să nu fi sesizat că acest bine nu se putea realiza fără un ajutor aparte, un ajutor divin. Dumnezeu să ne întărească pe toţi creştinii ortodocşi şi să ne dea mai mult curaj să îl mărturisim zi de zi!

  • intrebare a întrebat 14 ani ago
  • last edited 9 luni ago
  • You must to post comments
0
0
Dragă soră, vreau să mulțumesc pentru acest îndemn care la-ți făcut în mesajul trimis nouă, însă creștinii de azi au ochii împăenjeniți de virtuțile pătimașe ale acestei lumi care parcă nici nu aud , nici nu văd pe Dumnezeu.  În față, în ochii tuturor nu sclipește altceva decât bani, avuție, patimi, ură, răzbunare, etc, etc. Aciasta este o orbire sufletească.Dar din ce se naşte orbirea sufletească în mintea omului? Aceasta vine asupra omului din mai multe pricini. Mai întîi ca urmare a faptelor rele. Acest lucru îl arată Mîntuitorul cînd zice: Lumina a venit în lume, dar oamenii au iubit întunericul mai mult decît Lumina, căci faptele lor erau rele. Că oricine face cele rele urăşte Lumina, pentru ca faptele lui să nu se vădească (Ioan 3, 19-20). Orbirea spirituală vine de la diavol.Orbirea spirituală vine din necredinţă şi din împotrivirea faţă de Dumnezeu. Acest lucru îl spune proorocul Isaia, zicînd: Toată ziua întindeam mîinile mele către un popor neascultător şi împotrivă grăitor (Isaia 65, 2). De aceea Dumnezeu le-a dat duh de împietrire ca să nu vadă cu ochii şi cu urechile lor să nu audă pînă în ziua de azi (Deuteronom 29, 4). Orbirea spirituală vine şi din necredinţă şi învîrtoşarea inimii, cum arată Sfînta Scriptură, zicînd: Du-te şi spune poporului acestuia: Cu auzul veţi auzi şi nu veţi înţelege şi uitîndu-vă vă veţi uita, dar nu veţi vedea. Că inima poporului acestuia s-a învîrtoşat şi cu urechile sale greu a auzit şi ochii săi i-a închis, ca nu cumva să vadă cu ochii şi să audă cu urechile şi cu inima să înţeleagă şi să se întoarcă la Mine şi să-l vindec (Isaia 6, 9-10). Deci să îl rugăm pe Domnul să ne ajute a scăpa de orbirea sufletească.

Ce-i foloseşte omului să cîştige lumea întreagă, dacă îşi pierde sufletul? Sau ce ar putea să dea omul, în schimb pentru sufletul lui? (Marcu 8, 36-37).

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.